Thuis een high-tea verzorgen geeft je dubbel plezier

Wordt het weer eens tijd om af te spreken met je vriendinnen? Wat dacht je van een high-tea in je eigen woonkamer? Je beleeft er dubbel plezier aan, want het maken van al die lekkere dingen is al een feestje op zich! Het mooie is bovendien dat je alles tot in detail kunt voorbereiden, zodat je tijdens de high-tea zelf volop kunt meedoen en lekker kunt genieten van de gezellige sfeer.

Voor de perfecte high-tea heb je eigenlijk niet eens zo heel veel dingen nodig. Natuurlijk begint alles bij een mooie variatie aan thee. Zorg ervoor dat je wat te kiezen hebt, want niet iedereen heeft dezelfde smaak. Het verdient aanbeveling om vooral de wat luxere theesoorten te kiezen. Er zijn prachtige theemelanges in de handel waarmee jij je gasten kunt verrassen. Zo maak je er als het ware een echte theeproeverij van! Voor de bijbehorende spijzen maak je het beste onderscheid tussen hartig en zoet. Natuurlijk zorg je voor wat minibroodjes die je belegt met wat je maar wilt. Daarnaast kun je ook zelf je eigen bakkunsten gebruiken om een compleet assortiment zoete traktaties op tafel te zetten. Een taart bakken is niet heel ingewikkeld en ook de lekkerste cupcakes zelf maken is geen enkel probleem, mits je over de juiste ingrediënten beschikt. Vergeet ook de petit-fours, macarons, koekjes en chocolaatjes niet!
 

Creatief denken

Het belangrijkste onderdeel van jouw high-tea zijn natuurlijk je gasten. Zij bepalen immers de sfeer tijdens dit moment van genieten. Maar een goede voorbereiding en wat creatief denkwerk zijn ook essentieel. Hoe beter jij erin slaagt om je gasten te verrassen met allerlei smakelijkheden, hoe leuker de reacties zullen zijn. Dat komt de sfeer ten goede en bezorgt jou bovendien een gevoel van trots, waardoor je bijna lijkt te zweven! Leef je dus lekker uit in de keuken. Je kunt koekjes in bijzondere vormpjes bakken en zelf je eigen bonbons maken. Met behulp van diverse siliconen molds kun je allerlei leuke objecten maken van smeltsnoep en die vervolgens gebruiken om je taartjes en cupcakes mee te decoreren.
 

Aankleding

Minstens zo belangrijk is de aankleding van de tafel waaraan je gasten plaatsnemen. Kies een mooi tafelkleed, leg bijpassende servetten neer en plaats een mooi bloemstuk. Ook kun je overwegen om een kaarsenplateau neer te zetten. Zorg er wel voor dat er voldoende ruimte overblijft voor servies en bestek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.