Welke verzekering zou iedere student moeten afsluiten?

Als je voor het eerst op kamers gaat, komt er heel veel op je af. Je begint aan een nieuwe studie, je leert heel veel mensen kennen, je ontdekt het nachtleven en je bent zelf verantwoordelijk voor je onderdak. Studentenhuizen zijn niet altijd even veilig, een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom is het belangrijk om alvast de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. In dit artikel laten wij je zien welke voordelen het heeft om een goede woonverzekering af te sluiten. Voor een klein bedrag per maand, kun je jezelf heel veel onkosten besparen bijvoorbeeld wanneer je schade hebt opgelopen door een brand, lekkage of een inbraak. Wij zetten de voordelen voor je op een rij.

Sluit een inboedelverzekering af

Regelmatig denken studenten dat zij geen inboedelverzekering nodig hebben omdat er in hun kamer toch niets te halen valt. Helaas denken dieven daar anders over. Een telefoon, een laptop of je tv is een aangename buit voor een dief. Bovendien komen de risico’s niet alleen maar uit de hoek van de inbrekers. De spullen die in je kamer staan, kunnen op heel veel manieren beschadigd raken. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat er lekkage optreedt in de woning. Misschien breekt er brand uit bij de onderbuurman waardoor jij forse rookschade krijgt in jouw kamer. Als je in een keer alles in je kamer moet vervangen, moet je hier flink voor betalen. Om die reden is het dus altijd voordeliger om een inboedelverzekering af te sluiten. Je kunt kiezen voor een basisverzekering of een all-riskverzekering. In dat laatste geval zijn ook ongelukjes thuis meeverzekerd. Zo weet je zeker dat je schade snel kunt herstellen zonder dat jijzelf voor de kosten opdraait.

Een praktijkvoorbeeld

Een inboedelverzekering kan je heel veel voordelen opleveren. Stel dat je in een oud studentenhuis woont en op een dag blijkt de stroom te zijn uitgevallen. Er blijkt een forse stroomstoot door het elektriciteitsnet in je woning te zijn gegaan waardoor alle apparatuur waarvan de stekker in het stopcontact zat, ook kortsluiting heeft gemaakt. Je telefoon, je computer, je tv, je audio-installatie, je verlichting, je wekkerradio en tal van andere elektronische apparatuur is kapot. Wat nu? Als jij een inboedelverzekering hebt, kun je deze apparatuur allemaal laten repareren en de factuur bij je verzekeringsmaatschappij inleveren. Zij handelen de betaling vervolgens voor jou af. De huisgenoten die geen inboedelverzekering hadden, draaien zelf op voor de kosten die tot duizenden euro’s kan oplopen

Sluit je woonverzekering gelijk af

Wanneer je meteen een woonverzekering wil gaan afsluiten, kun je even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaan. Daar kun je zien welke opties er allemaal beschikbaar zijn om jouw inboedel goed te verzekeren. Je kunt kiezen uit een basisverzekering, maar je kunt je verzekering ook uitbreiden. Bekijk ook zeker de overige verzekeringen even. Hoe beter je jezelf verzekert, hoe minder risico’s je loopt. Bovendien profiteer je ook nog vaak van pakketkorting wanneer je meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeringsmaatschappij afsluit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.