Thuiskantoor inrichten: aan welke details kun je denken?

Werk je vanuit huis? Dan is het prettig om een goede thuiswerkplek in te richten. Kies het liefst voor een afzonderlijke ruimte in huis, zoals een slaapkamer die niet in gebruik is, een tuinhuisje of een afgeschermd hoekje in de woonkamer. Bij de inrichting van je thuiskantoor kun je aan verschillende details denken: dít maakt de styling van je home office compleet!

Accessoires voor het bureau

Je bureau vormt natuurlijk het belangrijkste onderdeel van je thuiskantoor. Hier breng je immers de nodige uren aan door. Kies daarom voor een kwalitatief bureau, waaraan je comfortabel kunt werken. Een verstelbaar zit-sta bureau is een geliefde optie, aangezien je je werkhouding steeds kunt aanpassen. Denk verder na over de inrichting van je bureau. Met handige bureau accessoires haal je het maximale uit je werkplek. Bewaar je pennen in een organizer, schrijf je ideeën op een notitieblaadje of een tekenbord, berg je documenten op met een perforator en een map. Je kunt de accessoires in een fraaie stijl kiezen, zoals bureau accessoires hout. Zo ga je ook nog eens voor een trendy styling van je bureau: mooi om tegenaan te kijken!

Vloerkleed op de grond

Een vloerkleed op de grond zorgt meteen voor meer sfeer in je thuiskantoor. Het maakt de ruimte huiselijker: op die manier kan het zelfs prettiger zijn om er te werken. Ga voor een vloerkleed in een passende stijl. Niet te druk, maar wel gezellig: dit is ideaal om aan te houden. Je komt al gauw uit op een sfeervolle kleur, of een subtiel patroon: plaats een vloerkleed met een dergelijke look onder je bureau en je bureaustoel. Je beschermt er ook direct de vloer mee! En het kleed is heerlijk zacht onder de voeten. Merk je tijdens het videobellen dat de akoestiek in de ruimte niet optimaal is? Dan is dit nog een extra reden om een groot vloerkleed neer te leggen, aangezien deze weerkaatsing van geluid opvangt.

Planten in je thuiskantoor

Kamerplanten zijn heel geliefd in het interieur. Ook in je home office mogen ze niet ontbreken! Planten brengen sfeer met zich mee, en je wordt er rustig van als je ernaar kijkt. Het groen kan zelfs een positief effect hebben op je concentratie! Er zijn luchtzuiverende planten te vinden, die tevens bijdragen aan een gezond klimaat om in te werken. Voorbeelden zijn Calathea, Monstera, Dracaena en Sansevieria. Haal een leuke set met meerdere planten naar je thuiskantoor toe, of kies voor één grote plant.

Sfeervolle accessoires

Als laatst maak je de styling van je thuiskantoor compleet met stijlvolle accessoires. We denken direct aan wanddecoratie: hang een mooi schilderij of een toffe poster op. Of plaats wandplanken aan de muur, waar je verschillende kleine accessoires op kwijt kunt. Hier is altijd wel wat ruimte voor te vinden! Het maakt dat je met plezier aan het werk gaat in je eigen kantoortje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.