Tips om optimaal te genieten van het paasweekend!

De meeste kinderen associëren Pasen met de Paashaas – de grote vriend die in Nederland vaak chocolade eitjes verstopt (Al kunnen cadeautjes en snoepjes natuurlijk ook). De kinderen staan te popelen om deze verstopplaatsen te vinden en kunnen haast niet wachten tot het eindelijk zover is. Bij mooi weer wordt het paaseieren zoeken meestal naar buiten verplaatst, want daar heeft de paashaas gewoon veel meer mogelijkheden om de kleine eitjes te verstoppen. Maar lang voor Pasen zijn de meeste mensen al aan het knutselen, paaseieren aan het schilderen en hun huizen aan het versieren met bijvoorbeeld een mooie paastak. De kinderen staan meestal te popelen om mee te doen. Zelfs de jongste kinderen hebben plezier met het versieren van eieren. Vaak besteden ze hier op basisscholen ook tijd aan.

Maar wat vieren we eigenlijk met pasen?

Veel kinderen weten het antwoord op deze vraag niet (en een hoop ouderen trouwens ook niet). Maar wie in een christelijk gezin leeft of op school godsdienstles krijgt, weet natuurlijk direct waar het om gaat: met pasen vieren we de wedergeboorte van Jezus. Volgens het Oude Testament heeft de Zoon van God de dood overwonnen en brengt hij licht en hoop in de wereld. En ook als je niet in God gelooft kan je dit je kinderen gewoon proberen uit te leggen. Het is nooit verkeerd een verhaal te vertellen.

Pasen is, net als Kerstmis, een echt familiefeest. De hele familie komt bij elkaar, er is tijd voor goede gesprekken, voor heerlijk eten en natuurlijk voor plezier en spelletjes met de kinderen. Pasen wordt over verschillende dagen gevierd (Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Heilige Zaterdag, Paaszondag en Paasmaandag). Veel gezinnen gebruiken deze tijd voor een korte vakantie of voor uitstapjes met vrienden, familie of kennissen. Elke familie heeft zijn eigen tradities. Zo zoeken veel gezinnen paaseieren op paaszondag en wordt paasmaandag vaak gebruikt voor wandelingen of andere uitstapjes met het gezin.

Paaspakket

Ik weet uit ervaring dat er een hoop mensen zijn die soms niet goed weten hoe ze hun bezoek het beste kunnen bedienen. Welke hapjes koop je? Wat wordt er verwacht? Ook al lijken het simpele vragen, het kan mensen toch vrij lang bezig houden. Zelf koop ik daarom vaak borrelpakketten zodat ik meteen alles in huis heb. Wist je dat er ook paaspakketten bestaan? Dit zijn complete sets met heerlijke hapjes en drankjes aangepast aan het paasfeest. Deze pakketten zijn ook ideaal om als paasgeschenken te gebruiken. Er is een leuk aanbod van verschillende pakketten. Zo kan je gaan voor een pakket met alleen maar chocolade, of je kiest voor een groter pakket waar ook een heerlijke fles wijn bij zit. Kortom: het perfecte cadeautje om mee te nemen, of ideaal om te kopen als er bezoek langs komt.

Liefs,

Rosita


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.