Tips om wijn cadeau te geven

Wijn cadeau geven

Heel wat mensen kiezen ervoor om wijn te geven wanneer iemand jarig is of wanneer ze bij iemand op bezoek komen. Dit is natuurlijk een prima keuze, een flesje lekkere wijn is namelijk een goed idee. Nu zijn er alleen wel een paar vragen die je jezelf af moet vragen als je iemand wijn wilt geven. Wat zijn dit voor vragen? Om hier achter te komen moet je snel verder lezen, we laten het je in dit artikel namelijk zien. Charles.nl heeft een groot assortiment in wijnen en zijn gespecialiseerd in het leveren van perfecte cadeau pakketten. Zo kun je onder andere de doos onder jouw naam laten versturen of een kaartje toevoegen voor de ontvanger.

Voor wie is de wijn bedoeld? 

De eerste en waarschijnlijk belangrijkste factor bij het geven van wijn als cadeau is de vraag voor wie het is. Is de persoon een toevallige kennis, een oude vriend, een familielid, je baas of een wijnkenner? Dat maakt een groot verschil bij he kiezen van de wijn. Als degene aan wie je het geeft een feestbeest is zal je niet een al te dure of luxe wijn hoeven kiezen. Ze zullen waarschijnlijk gewoon de wijn drinken zonder er over na te denken.  Je kunt voor deze mensen niet de fout in gaan door een goedkope fles wijn als cadeau te halen; zowel rood of wit is goed. Voor een oude vriend, familielid of een baas, moet je echter wel een mooiere wijn kiezen. Het ergste wat je kunt doen is hun smaak in wijn onderschatten. Helaas is het gemakkelijk om iemand te beledigen door hem of haar een zeer eenvoudige of goedkope wijn te geven. 

Wat is zijn of haar voorkeur?

Goed, wat voor wijn moet je dan halen? Je moet echt weten wat hun wijnvoorkeuren is om wijn voor ze te kopen. Je wilt namelijk wel hebben dat de wijn in de smaak zal vallen. Als je weet dat hij of zij een zoetekauw is dan kan je voor een dessertwijn kiezen. Je kunt ook een specifiek wijnpakket cadeau doen. Zoete Muscat of een Traminer zijn twee prima opties om voor te kiezen. Aan de andere kant, als je vriend bekend staat om zijn of haar conservatieve houding, kun je beter een mousserende wijn kiezen. Je kunt ook kiezen voor een lichtere rode wijn, zoals een fruitige Barbera of een elegante Pinot Noir.

Hoe wil je de wijn geven?

Laten we eerlijk zijn, een los flesje wijn ziet er toch een beetje saai uit. Hier willen de mannen van Charles.nl echter verandering in brengen. Door te kiezen voor een van onze wijnen zal je voorzien zijn van een prachtig cadeau. Hun cadeaupakketten zijn altijd weer voorzien van een bijzondere uitstraling. Naast een mooi doosje voor je wijn is het mogelijk om te kiezen voor een pakket met lekkere hapjes. Door deze pakketten zal je een bijzondere indruk achterlaten op de persoon in kwestie. De vele keuzemogelijkheden bij Charles op de site zorgen ervoor dat je altijd een wijnpakket kunt kiezen wat aansluit bij wat je zoekt. Zo zorg je ervoor dat ook jij met een uniek en vooral lekker cadeau aan zal komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.