Tips voor het inrichten van een kinderkamer!

Het is een leuke bezigheid om uw kinderkamer in te richten. Nu maakt het wel een verschil of het een kinderkamer moet worden voor een meisje of jongetje. Je wilt er een fijne plek van maken waar je heerlijk kunt spelen en slapen. Een belangrijk punt, waar je bij het inrichten van een kinderkamer rekening mee moet houden, is de veiligheid. De veiligheid is een van de belangrijkste zaken. Voor het inrichten van een kinderkamer voor een jongen zullen de kleuren hoofdzakelijk blauw zijn en voor een meisje roze. Terwijl er voor een kinderkamer van een jongen stoere artikelen gebruikt worden, zullen dat voor een meisje lieflijke producten zijn om mee te spelen. Er kunnen voor het inrichten in een kinderkamer ook planten worden gebruikt. Veel planten zijn luchtzuiverend. Je moet echter niet te veel planten gebruiken, maar een paar doen warm aan.

Voor jongens is de urban jungle trend voor een kinderkamer nog steeds zeer populair. Daarom wordt jungle wandpapier gebruikt waarbij ook enkele planten volledig tot hun recht komen. Ook de gordijnen en alle andere benodigdheden worden daarbij op afgestemd. Voor een meisje gaat men nogal snel over tot het inrichten met als voorbeeld een prinsessen kinderkamer. Je dochtertje zal graag in haar kamer spelen en slapen. Leuke accessoires voor de babykamer vind je bij veel verschillende winkels, dus leef je uit!

De veiligheid voor de kinderkamer

De veiligheid op een kinderkamer moet gewaarborgd zijn en blijven. Of je kind klein is of al wat ouder, de inrichting moet volledig op het kind zijn afgestemd. Om de veiligheid in huis te waarborgen, is het belangrijk dat er door het hele huis brand- en koolmonoxide melders worden opgehangen. Ook moeten er op een kinderkamer kind veilige wandcontactdozen worden aangebracht. Een kind mag geen draadje in de gaatjes van een wandcontactdoos kunnen steken.
Ook de ventilatie van een kinderkamer moet goed verzorgd zijn. Omdat er schadelijke stoffen kunnen vrijkomen van nieuwe meubels, geverfde muren en kozijnen of van een nieuwe vloer is een goede ventilatie geen overbodige luxe. Ook moet je het raam van je kinderkamer regelmatig openzetten om goed te luchten. Het is nog beter om boven het raam ventilatieroosters aan te brengen. Je kunt die de hele dag openzetten zonder dat er iemand wat van merkt.

De verwarming

Als er nog geen gebruik wordt gemaakt van een vloerverwarming zullen radiatoren moeten dienen voor de warmte. Een radiator moet op een kinderkamer kindvriendelijk zijn. Er mogen geen scherpe randen en hoeken aan zitten. Er zijn ook designradiatoren die je hoog in een hoekje kunt hangen. Het is ook belangrijk dat de verwarming bediend wordt met een thermostaatknop. Dan kan het kind zich niet aan de radiator branden. Zorg dat de temperatuur nooit te hoog is. Ideaal is een temperatuur van 18 graden Celsius op een kinderkamer.

De meubels en inrichting voor een kinderkamer

Zorg ervoor dat de meubels voor de kinderkamer veilig zijn. Kijk of de schroeven of spijkers goed zijn weggewerkt. Verder moeten er voldoende goede materialen op de kinderkamer aanwezig zijn, zodat je kind er heerlijk kan vertoeven. Zo zijn de opbergmand kinderkamer belangrijk om een opgeruimde kamer te houden. Wat ook een erg leuke toevoeging kan zijn is het ophangen van posters. Zo heb je bijvoorbeeld kinderposters dieren. Zorg ervoor dat er niets op de kinderkamer ontbreekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.