Licht brengen in je huis: hoe maak je het gezellig door middel van licht?

Tijdens de kerstperiode is het normaal geworden dat iedereen allerlei soorten kerstlichtjes in en om het huis plaatst. Maar ook voor de rest van het jaar kan licht gezelligheid met zich meebrengen! In dit artikeltje kan je lezen op welke wijze jij jouw huis kan opfrissen door middel van verlichting.

Laten we buiten beginnen

Uiteraard is het niet nodig om de hele dag lichten te doen branden wanneer licht is buiten. Enerzijds is dat niet echt milieuvriendelijk en anderzijds zal jouw energiefactuur anders ook snel oplopen. Natuurlijk kan het wel fijn zijn om jouw tuin van licht te voorzien voor de donkere avonden. Zo is het bijvoorbeeld leuk om lichtpaaltjes te plaatsen op jouw oprit. Het is niet enkel mooi, maar het maakt het ook nog eens makkelijk om ’s avonds jouw auto te parkeren. Daarnaast kan het ook fijn zijn om enkele planten te verlichten. Je kunt bijvoorbeeld een spot naar een boom richten. Tegenwoordig is er ook al verlichting op de markt, die overdag oplaadt door middel van zonne-energie, en die zo ’s nachts geen elektriciteit nodig heeft. Dit bespaart jou meteen een de extra kosten!

Gezellige lichtjes in huis

Stel je voor dat je op bezoek gaat bij iemand. Meestal ga je langs de hal binnen, maar bij veel mensen is die nogal kaal. Dit schept geen prettig gevoel. Je kunt de hal nochtans makkelijk opfleuren door wat licht te gebruiken. Zo zie je bijvoorbeeld dat heel wat mensen led strips aanbrengen onder de traptredes of trapleuning. Dit schept meteen een heel andere sfeer bij het binnenkomen. Ook kan het leuk zijn om kaarsen te gebruiken als decoratie. Theelichtjes worden vaak geassocieerd met de feestdagen, maar je kan er ook voor kiezen om enkele kaarsen-tafeltjes te gebruiken. Deze doen niet meteen denken aan kerst, maar brengen wel dezelfde gezellige sfeer met zich mee! Ook op tafel is het de moeite waard om een kaarsje te plaatsen. Het brengt een romantische en gezellige sfeer in huis!

Jouw inbouw spots upgraden

Iedereen is tegenwoordig bekend met smartphones en andere slimme toestellen. Maar heb je er al eens over nagedacht om slimme verlichting te installeren? Philips hue spots bijvoorbeeld! Deze speciale spots bieden heel wat voordelen. Deze led inbouwspots voor je badkamer kunnen bijvoorbeeld een extreem luxe uitstraling geven! Aan de ene kant is het mogelijk om de kleuren van het licht te veranderen, of bijvoorbeeld het licht wat te dimmen. Aan de andere kant kun je de spots ook bedienen met jouw smartphone. Zo kan je zelfs wanneer je op reis bent, af en toe het licht aansteken om mensen met slechte bedoelingen af te schrikken. Wanneer je thuis bent, heb je de mogelijkheid om het licht aan te passen naargelang je eigen wensen. Zo kan je tijdens het werken kiezen voor licht dat fel genoeg is, maar kan je ’s avonds tijdens het tv kijken te lichten wat dimmen. Tijdens een feestje kan het dan weer leuk zijn om tijdelijk een andere kleur te kiezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.