Travel | Stedentrip naar Kraków geboekt!

Het is het begin van het jaar; en ik word dan altijd heel gelukkig als ik dingen vooruit kan gaan plannen voor de toekomst. Hoe super leuk is het om te weten dat je over een bepaalde tijd (nog 92 dagen) op reis gaat. Afgelopen week heb ik samen met Wendy ons jaarlijkse stedentripje geboekt. Het is dit jaar Krakau (Kraków) geworden, we twijfelde ontzettend tussen Praag, Krakau of gewoon heerlijk kind zijn in Disneyland Paris. En mis heb je het al in mijn afgelopen weekplog gezien; maar we hebben geboekt!

Stedentrip Kraków (Polen)

In April gaan we dus naar Krakau, Polen. Het land waar eten centraal staat, gastvrijheid en heel hard werken. Ook zijn er veel culturele dingen te zien in Kraków. Op anderhalf uur vanaf Krakow kun je het Concentratiekamp Auschwitz bezoeken; ook het museum kun je bekijken. Er is veel geschiedenis dus te vinden omtrent de 2e wereldoorlog, net als in Duitsland. Daarnaast heb je in polen zoutmijnen, en die schijnen heel mooi te zijn. Ook zijn er nog vele kerken, kastelen en joodse buurten die je kunt bezoeken. Ik heb me eerlijk gezegd nog niet heel erg verdiept in wat we er allemaal gaan doen, maar daar komt een Lonely Planet altijd goed bij van pas. Ik ben vooral heel erg benieuwd naar het eten en de cultuur. We gaan sowieso naar het concentratiekamp en dat vind ik ergens wel een beetje spannend, films en verhalen over de 2e wereldoorlog hebben altijd zoveel effect op mij. Het dan in levende lijve zo confronterend te zien, lijkt me heel indrukwekkend.

Nou is een nieuwe stad bezoeken natuurlijk altijd al spannend, maar ik kijk er vooral naar uit om gewoon een lekker weekendje weg te zijn met een goeie vriendin. En we gaan ook vliegen nu, dat hebben we vorige keer niet gedaan. Al moet een makkie worden na die vlucht richting Bali. En ik wilde het gewoon graag even met jullie delen; want ik ben so excited!

Heb jij nou tips voor Kraków? Waar moeten we echt eten; wat moeten we echt zien? Of gewoon andere leuke tips! Let me know!

Liefs,
Rosita Elise

8 thoughts on “Travel | Stedentrip naar Kraków geboekt!

  1. Super leuk dat je een stedentrip hebt geboekt! Ik heb zelf wel eens het concentratiekamp in Vught bezocht en dat vond ik al indrukwekkend, laat staan Auschwitz.. Maar het is ook heel erg leerzaam!

  2. Jaa, ik ga van 3-6 maart naar Krakau, ben ook erg benieuwd. Lijkt me heel indrukwekkend om Auschwitz te bezoeken. Ook schijnt Krakau een prachtige stad te zijn! Als ik er geweest ben, ga ik er zeker een artikel over schrijven. Wellicht nog optijd voordat jij gaat?! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.