Lifestyle | 10 struggles in de sportschool

struggles in de sportschool

In het nieuwe jaar zijn we allemaal druk bezig met onze voornemens; zo gaat de 1 fanatiek sporten, spreekt de ander met zichzelf af om meer naar buiten te gaan en de ander om te minderen met alcohol drinken. Maar die sportschool blijft toch altijd wel een ding; nu sport ik al een langere tijd in de sportschool maar er zijn altijd dingen waar je tegenaan blijft lopen in de sportschool. Vandaag vertel ik jullie daarom mijn sportschool struggles, want wees eerlijk we hebben er allemaal wel eens geen zin in. En zeker wanneer je al die sportfanaten ziet en ook veel beter weten wat ze aan het doen zijn. Maar we moeten iets over hebben voor een killer insta famous fit girl body.

De top 10 struggles in de sportschool

1: Iedereen kijkt naar me; schijnt mijn broek door? Zien ze mijn vetrollen? Zie ik er gek uit? Ik pas hier helemaal niet tussen! Ik verstop me maar in een hoekje. Het zijn een paar van de gedachtes die door mij heen gaan elke keer als ik weer in de sportschool sta.

2: Geen zin hebben maar toch gaan omdat je sportmaatje gaat (en die blijkt dan last minute te cancelen terwijl jij er al staat) Oh wat heb ik hier een hekel aan, ik ga dan toch altijd maar wel maar je bent toch iets minder gemotiveerd ofzo. Thanks mate.

3: Ga ik in de groepsles of niet? Want wees eerlijk; dan sta je met een groep anderen die dus ook weer naar je kunnen kijken; begin je het al te snappen ik vind het lastig dat mensen mij zien sporten. Maar voordeel is wel weer dat iemand je aanspoort om beter je best te doen.

4: In de groepsles staan en het niet bij kunnen houden.. want jij staat als enige uit de maat te dansen met de sh’bam les of bent steeds te laat waardoor je finaal de verkeerde kant op gaat. Of in de bodypump les het niet kunnen volhouden en wanneer iedereen naar beneden gaat met squats en jij daar vet awkward nog gewoon staat dood te gaan omdat je het niet meer trekt.

5: Geen airconditioning? Hoe bedoel je geen airconditioning? Bedenk even in de zomer.. een groep mensen in een zaal.. sportende mensen in een zaal.. I ‘ M  O U T!

6: Ga ik tussen al die spierbundels staan? In de zaal zijn altijd de mega gespierde mensen vet fanatiek bezig; ik krijg dan altijd het idee dat ik echt niks ben met mijn 20 kilo squats terwijl zij echt 200 kilo wegdrukken.

7: Doe ik wel of geen make-up op? Ik ga het er namelijk echt niet af halen als ik de hele dag gewerkt heb en dan naar de sportschool ga; dat noem ik luiheid maar hey het schijnt wel beter te zijn om te sporten zonder make-up. Maar ik wil er ook niet ziek uitzien omdat ik een heel rood hoofd krijg van het sporten.

8: Bloedheet dat sporten, straks ga ik stinken! Iedereen heeft dit; maar toch je bent bang dat mensen te dichtbij komen en ze je dan zien zweten of erger ruiken!

9: Je broek die steeds afzakt.. Hey dit kan ook positief zijn, ben ik dan afgevallen? Word ik slanker? Maar toch je moet telkens je broek weer omhoog hijsen en dat is echt heel erg voorschut.

10: Iemand die precies voor je neus gaat staan; ik vind het gewoon fijn om mijzelf in de spiegel te kunnen zien als ik sport; dan kan ik zien of ik de oefening goed doe (nee niet om mezelf te zien, onzeker onzeker). En als iemand dan precies voor je gaat staan is dat zooooo irritant, schuif gewoon een stukje opzij wil je?

Dus dat!

Ik hoop dat dit toch stiekem wel een beetje herkenbaar is voor jullie? Ik vond het wel leuk om dit eens voor mijzelf op te schrijven en met jullie te delen. Want wees eerlijk; we hebben allemaal wel eens struggles in de sportschool. Heel eerlijk moest ik ook wel lachen om een paar in dit lijstje, want ik ga altijd helemaal stuk als ik filmpjes zie van mensen in de sportschool die dan helemaal uit de maat dansen in de zumba les.

Wat is jouw grootste struggle in de sportschool? Laat het even weten hieronder! En anders vertel even welke nummers hierboven jij je helemaal in kunt vinden.

Liefs,
Rosita Elise

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Lifestyle | 10 struggles in de sportschool

  1. Wat herkenbaar dit! Dat mensen je altijd aanstaren is zeker ook een struggle voor mij. Mijn sportschool heeft ook geen airco, dus in de zomer zal ik niet veel gaan sporten. Helaas ben ik voor de 3de keer verkouden op twee maanden, dus hopelijk kan ik volgende week terug beginnen sporten. Ik heb ook gehoord dat bewegen tijdens het studeren/examens goed is om informatie te onthouden. Dus dat kan ik zeker gebruiken de komende weken.
    Liefs,
    Yara

  2. Ik kom echt nooit in de sportschool, terwijl ik wel een jaarabonnement heb bij de Basic Fit, oeps (doei, 250 euro). Buiten sporten vind ik veel fijner, al doe ik dat met dit koude weer ook nooit. Het komt vooral, doordat ik meestal pas ‘s avonds thuiskom na een heel lange dag en na het avondeten dan echt geen zin meer heb om te sporten. Als ik er eenmaal ben, vind ik het heerlijk. Tussen al die spierbundels staan durf ik niet, terwijl ik het wel fijn zou vinden om ook gewichten te heffen. Al zal ik dan waarschijnlijk met 5 kilo moeten beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.