Vind je ideale moederdagcadeau

Iedere tweede zondag in mei is het weer zover: Moederdag. De dag om alle moeders, grootmoeders, overgrootmoeders, bonusmoeders, enz. in het zonnetje te zetten.

Wat gaf ik vroeger op Moederdag?

Als je klein bent is het geen vraag wat je moet geven. Kleuters maken iets moois op school en veel kinderen maken, al dan niet geholpen door vader, een “ontbijtje op bed” voor hun mama. Ik herinner me nog de goedbedoelde lekkende eieren en misvormde, zelf gebakken croissantjes, waarmee wij vroeger Moederdag feestelijk aftrapten. De zelf gemaakte kunstwerken werden dankbaar ontvangen en het beddengoed mocht in de was. De feestvreugde was groot en ik was enorm trots. Van het principe dat moeder die dag niets hoefde te doen kwam in de praktijk niet veel terecht maar de goede wil was er.
Vaak gingen we die dag ook nog met zijn allen wandelen en natuurlijk bij Oma langs. Het duurde trouwens even voordat ik snapte dat dat ook in verband met Moederdag was. Want tja, je Oma is een Oma en geen Moeder, toch? Wat was het leven simpel en overzichtelijk toen…

Wat geef ik nu?

Ben je wat (of veel) ouder, dat wil je een cadeautje kopen voor je moeder. Liefst iets wat ze zeker graag wil hebben of iets wat echt een verrassing voor haar is. Bloemen zijn natuurlijk altijd prima, een heerlijk geurtje ook en de meeste moeders houden ook wel van iets lekkers om te eten of te drinken (champagne, why not?). Eigenlijk zijn er zoveel mogelijkheden, dat het moeilijk kiezen is! Het gaat meer om het gebaar dan om het cadeautje zelf, maar iedere moeder zal het waarderen als je duidelijk hebt nagedacht over waar je haar mee verblijdt.

Chocolade laten bezorgen

Sommige dochters en moeders kunnen niet bij elkaar zijn. Maar als je moeder ver weg woont, of als je haar om een andere reden geen bezoekje kunt brengen op Moederdag, wil je haar natuurlijk tóch ergens mee verrassen. Als jouw moeder een zoetekauw is en dol op goede chocolade, dan is het een leuk idee om haar een chocoladecadeau te sturen. Via moederdag chocolade heb je een ruime keuze aan lekkere cadeaus met chocola. Het leuke hierbij is dat je zelf je geschenk kunt samenstellen uit een heleboel kleurige ronde bonbons. Superleuk om te geven en te krijgen.

Je bepaalt zelf of je een klein doosje of een enorme doos stuurt en er zijn allerlei leuke vormen en uitvoeringen. Geheid dat het in de smaak valt, zeker als je er ook nog een mooie wens bij doet. Op de dag zelf natuurlijk ook nog even bellen of face timen voor een gezellig moederdagpraatje en natuurlijk om te horen of de bonbons zo lekker zijn als je eruit zien (het antwoord weet ik al)!

Moederdag vergeten zit er niet in, gezien alle reclames en etalages die tegen die tijd te zien zijn. Als je iets wilt verzenden moet je er wel tijdig aan denken, want een moederdagcadeautje op maandag is toch minder leuk…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.