Voor elk geurtje een kleurtje

Je wil graag een lekker geurtje en stapt een parfumerie binnen om iets nieuws uit te proberen. Is het je niet opgevallen dat als je dan een willekeurige keuze maakt, je niet op de eerste plaats wordt aangetrokken door een geurtje, want die ken je nog niet, maar door een kleurtje? Dan ontdek je dat het kleurtje buitengewoon goed past bij het geurtje en waarschijnlijk ook bij jou. Parfum psychologen en onderzoekers van Estee Lauder hebben er een studie van gemaakt om de kleur en het design van het parfum af te stemmen op de persoonlijkheid van degene die dat hoogst waarschijnlijk aantrekkelijk vindt. En daarom lukt het ons om uit het grote aanbod van maar liefst 126 parfums toch telkens weer heel tevreden met een flesje uit de parfumerie te vertrekken.

Estee Lauder, de perfecte geur voor een vrouwelijke uitstraling

Toch kan je bij het shoppen weloverwogen kiezen voor een bepaald type Estee Lauder parfum, met een uitgesproken geurfamilie. Let daarbij op de eerste plaats op je eigen huidtype. Daarnaast kan je je richten op het seizoen, maar ook op de gelegenheid waarvoor je het parfum wil dragen, of misschien gewoon het tijdstip van de dag. Iedereen bepaalt dat uiteraard voor zichzelf.

Estee Lauder parfum en de geurfamilies

Er zijn wel zeker 15 verschillende geurfamilies waar de parfum ontwerpers bij Estee Lauder zich op richten. Binnen elke geurfamilie heb je ruim keuze en kies je een geurtje dat het beste bij jou past. Zeer bekend is de bloemen familie, die een grote variëteit biedt van zachte, fijne tot intense bloemengeuren die zowel fris als intens aandoen. De parfums van Estee Lauder zijn vooral bloemengeuren. Ze bevatten geurnoten van jasmijn, rozen en de essentiele olie Ylang Ylang. Dit geeft deze parfums een klassieke vrouwelijke en zoete bloemengeur.

Estee Lauder parfum en moisturizer voor jouw huidtype

Parfum die je op je huid aanbrengt mengt zich met de talg in de poriën van jouw eigen huid. Op een vette huid zal dezelfde parfum totaal anders geuren dan op een droge huid. Een goede moisturizer, zoals Estee Lauder Daywear is daarom van essentieel belang.

Estee Lauder Daywear is een moisturizer die veel anti-oxidanten bevat en een hoge mate van van bescherming bied tegen negatieve effecten van zonlicht. Dit zorgt ervoor dat het veroudering tegen gaat. Het gaat dan voornamelijk om de eerste tekenen hiervan, zoals fijne lijnen en een doffe huidskleur.

Een parfum voor elk seizoen

Elk seizoen heeft weer zijn eigen geuren en brengt ons in een andere stemming. Is het dan verwonderlijk dat onze voorkeur voor het parfum dat we dragen daardoor wordt beïnvloed?

In de lente kies je voor fruitige, frisse bloemen geuren en geuren uit de groene familie van Estee Lauder. In de zomer, het warmste seizoen van het jaar, kies je voor frisse geurtjes aqua, lavendel, in elk geval geurtjes met een laag alcoholgehalte. Rijpere diepe geurenoten voor de herfst, zoals sandelhout, vanille of muskus, dus de houten geurfamilie die in de winter nog intenser kan worden aangebracht, warm, diep en sensueel. En dan nog de invloed van je eigen stemming, want dat komt natuurlijk nog altijd op de eerste plaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.