Vrouwen en auto’s

Er bestaan een hoop vooroordelen als het gaat om vrouwen achter het stuur. Zo kunnen ze bijvoorbeeld niet parkeren, ze vormen een enorm gevaar op de weg of ze zijn juist veel te voorzichtig… Zoals je ziet barst het van de vooroordelen. Mannen worden altijd gezien als de echte autokenners, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn!

Vrouwen achter het stuur

Wist je trouwens dat veel vooroordelen gewoon niet waar zijn? Vaak wordt gezegd dat het vrouwen zijn die vaker betrokken zijn bij ongevallen. De realiteit laat echter heel wat anders zien. Hoe kan het eigenlijk zo zijn dat de vrouw zo negatief wordt neergezet als het gaat om auto’s? Een van de redenen is dat er vaak gezegd wordt dat mannen genetisch gezien een beter ruimtelijk inzicht hebben. Dit zou zo kunnen zijn, maar alsnog kunnen vrouwen goed genoeg deelnemen aan het verkeer als ze in de auto zitten. In Nederland mogen vrouwen al heel lang achter het stuur zitten, maar in Saudi Arabië mag dit pas sinds 2018.

Vrouwen leven daar erg gescheiden en zijn ondergeschikt aan de man, maar de koning heeft vijf jaar geleden toch besloten dat vrouwen mogen rijden. Daarnaast is er een golf van vrouwen op komst die de meningen en vooroordelen van anderen achter zich laten en hun dromen lekker najagen. Zo was er een serie op de TV genaamd Meiden Die Rijden die ging over een aantal vrouwen die vrachtwagenchauffeur zijn geworden. Tot slot zijn er ook een aantal voorbeelden van vrouwelijke autocoureurs. Denk bijvoorbeeld aan Stéphane Kox en Beitske Visser.

Een nieuwe hobby

Er zijn een hoop mensen die het als hobby hebben om kleine bestuurbare auto’s te besturen. Jij als stoere vrouw kan dit ook doen als je helemaal gek bent op auto’s. Het is een wereld op zichzelf, dus is het belangrijk om je echt goed in te lezen. Je hebt namelijk verschillende merken zoals Losi die ook nog eens verschillen in grootte. Dat betekent dus dat de prijsklasse erg verschillend is.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de motor die je wilt gebruiken. Zo heb je elektromotoren, die rijden op accu’s. Deze moet je als de auto leeg is opladen en daarna kun je weer op avontuur. Ook heb je motoren waarvoor je een specifieke brandstof moet kopen. Let hier dus onder andere op en kom daarnaast in contact met anderen die je tips kunnen geven. Er zijn namelijk genoeg blogs met hobbyisten!

Dus, lees je in en koop dan jouw Traxxas of een ander geweldig merk. Kijk op de website van TopRC voor het gehele aanbod!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.