Welke raamdecoratie past bij mijn dakraam?

Als je de indruk wilt wekken dat een kamer groter is dan hij in werkelijkheid is, is het installeren van dakramen de meest ideale optie om voor te kiezen. Dakramen zijn daarnaast ook perfect als je die groezelige zolder wilt veranderen in een comfortabele slaapkamer of in een moderne badkamer. Maar ook deze ruimtes vereisen aantrekkelijke raambekleding, want niet elke ruimte is geschikt voor een dakraam. Gelukkig is er nog een grote keuze aan raamdecoraties die geschikt zijn voor gebruik met dakramen. Ben jij benieuwd naar de beschikbare opties? Lees dan snel verder.

Rolgordijnen

Je huis wordt overspoeld met natuurlijk licht als je een dakraam installeert. Dit is een prachtig kenmerk, maar het kan de ruimte ook nogal warm maken en daarnaast ook veel verblinding veroorzaken. Daarom is een rolgordijn een handige oplossing die zowel functioneel als esthetisch is. Het positieve is dat je kunt kiezen uit een groot aantal opties, waaronder verschillende kleuren, materialen en patronen. Zo kun je voor elke kamer in je huis een passend rolgordijn kiezen, van een meer luchtig model voor de woonkamer tot een lichtwerend model voor de slaapkamer.

Jaloezieën

Wist je dat verticale jaloezieën en horizontale jaloezieën beide opties zijn voor het afdekken van dakramen? Dit aloude ontwerp biedt huiseigenaren een breed scala aan opties voor verlichting. Jaloezieën worden aangeboden in een breed scala aan tinten en patronen, van het tijdloze metaal tot matte tinten en een satijnzachte coating. Vooral de laatste optie zorgt voor een uitzonderlijk gezellige uitstraling. Dakramen kunnen aangekleed worden met aluminium jaloezieën. Dit is een praktische mogelijkheid waar veel mensen voor kiezen. Aluminium jaloezieën zijn eenvoudig te reinigen en geven een prachtig beeld van lijnen en schaduwen als er daglicht doorheen komt.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn een andere esthetische en functioneel verantwoorde oplossing als raamdecoratie voor een dakraam. Er zijn meerdere verschillende plooibreedtes beschikbaar voor plisségordijnen, waarvan de smalste vaak ongeveer 20 millimeter is. Deze breedte is ideaal bij een niet te brede kroonlijst. Een grotere breedte kan daarnaast prachtig staan bij een bredere kroonlijst. Als je voor plisségordijnen kiest, heb je verder verschillende opties voor de montage. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een clicksysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de gordijnen altijd goed tegen het raam passen, ongeacht of het raam horizontaal of verticaal is.

Shutters

Het is mogelijk dat je op een dakraam geen shutters verwacht. Toch is dit item van raamdecoratie ook zeker een goede optie. Omdat shutters op maat gemaakte producten zijn, bieden ze ook de mogelijkheid om unieke raamvormen te creëren. De kamer krijgt een geweldig lijnenspel dankzij de shutters, die zowel modieus als onverwacht zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.