Waar je op moet letten bij de aanschaf van jaloezieën

Jaloezieën zijn al jarenlang buitengewoon populair. Deze raamdecoratie is namelijk praktisch en ook nog eens ontzettend stijlvol. Overweeg jij jaloezieën aan te schaffen? In dit artikel lees je waar je op moet letten!

Luxaflex

De termen ‘jaloezieën’ en ‘luxaflex’ worden vaak door elkaar gebruikt. Dit kan verwarrend zijn, want: wat is nu het verschil tussen de twee? Nou, er is geen verschil. Luxaflex is enkel het eerste merk dat jaloezieën op de markt bracht, waarnaar dus nog steeds volop wordt gerefereerd.

Lengte

Doorgaans bieden (online) bouwmarkten jaloezieën aan in enkele standaard (lengte)maten. Deze zijn goedkoper dan jaloezieën die je op maat laat maken. Aantrekkelijk, maar wees je ervan bewust dat jaloezieën het beste tot hun recht komen als ze perfect passen. Is dit met een standaardafmeting niet het geval? Overweeg dan om meer te investeren en jaloezieën op maat te laten maken.

Breedte

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes, in de regel in 25mm, 50mm en 70mm. Welke lamelbreedte je kiest, hangt voornamelijk af van de plaats waar je jaloezieën wilt plaatsen. Voor een groot raam komen brede jaloezieën prachtig uit, maar als je jaloezieën op een deur wilt plaatsen is een smallere variant handiger.

Kleur

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Zo is er ongetwijfeld een kleur te vinden die bij jouw interieur past. Je kunt kiezen voor een neutrale kleur of een houtenafwerking, maar ook voor een contrasterende of opvallende kleur. De keuze is reuze, bekijk maar eens de luxaflex producten van Decorette.

Band

Jaloezieën worden afgewerkt met aan ‘ladderband’ of ‘ladderkoord’, die de jaloezieën met elkaar verbinden en er bovendien voor zorgen dat je ze kunt kantelen. Je kunt kiezen voor ladderband of ladderkoord in dezelfde kleur als de jaloezieën, maar ook kiezen voor een contrasterende kleur.

Montage

Jaloezieën kun je plaatsen in het kozijn of op de wand of tegen het plafond boven het kozijn. In de wereld van raamdecoratie wordt dit ook wel aangeduid met ‘in de dag’ en ‘op de dag’ montage. Waar je de jaloezieën monteert, heeft uiteraard invloed op welke (lengte)maat jaloezieën je nodig hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.