Drie voordelen van teambuilding

Het is vrij normaal dat je je niet in elke groep thuis voelt. Dit ongeacht het feit dat de groep uit familieleden, je collega’s of personen die je niet kent, bestaat. Soms voel je gewoon aan dat de sfeer gespannen is of niet overeenkomt met het beeld dat bijvoorbeeld de winkelverkopers naar buiten proberen uit te dragen. Het is dan vrij normaal om te besluiten om niet te lang op die plek te blijven of te voorkomen dat je met ze in aanraking komt.

Echter zul je je als sociaal wezen niet altijd aan dit voornemen kunnen houden. Het is namelijk onmogelijk om bijvoorbeeld al je werknemers te ontslaan terwijl er geen vervangers zijn. Ook is het ontzeggen van de toegang tot hun thuis aan je gezinsleden geen optie. Gelukkig zijn er wel genoeg manieren waarop je de onderlinge band kunt verbeteren en verstevigen. De teambuilding activiteiten
van de Tuinderij, zijn daar een goed voorbeeld van. Vandaar dat je in deze blog leest wat de voordelen van deze activiteiten zijn.

Teambuilding activiteiten, wat zijn dat?

Ja, het is een feit dat je je niet altijd even goed voelt binnen de groep waar je bij hoort. Het is natuurlijk mogelijk dat je gewoon je dag niet hebt, maar de kans dat er iets niet klopt aan de dynamiek binnen de groep is ook reëel. Met de verschillende indoor en teambuilding activiteiten in de buitenlucht, valt daar gelukkig wel wat aan te doen.

Teambuilding richt zich immers op het versterken en verbeteren van de onderlinge verhoudingen binnen een groep. Daartoe bestaan er verschillende tools die aan elke willekeurige groep zijn aan te passen. Het uiteindelijke doel van deze activiteiten is dat collega’s echt gaan samenwerken op de werkvloer, ongeacht het feit of ze besluiten om buiten de werkuren niet met elkaar op te trekken.
Je kunt overigens ook binnen je gezin aan teambuilding doen. De nadruk ligt dan op het creëren van leuke herinneringen voor later. Deze drie voordelen worden in de volgende alinea’s nader toegelicht.

Drie voordelen van teambuilding

1. Je leert elkaar op een andere manier kennen

De teambuilding activiteiten hebben vaak een competitief karakter. Het is om deze reden dat de deelnemers in twee of meerdere groepen bepaalde opdrachten moeten uitvoeren. Om te kunnen winnen stemmen de groepsleden onderling af welke strategie ze het best kunnen volgen voor het slagen van de opdracht. Aangezien de sfeer toch ongedwongen en gezellig is, treden andere karaktereigenschappen van de deelnemers op de voorgrond. Dit geeft je een vollediger beeld van elkaars karakter, wat ook tot meer begrip aan het werk leidt.

2. Teambuilding versterkt de onderlinge verbondenheid

Teambuildingssessies kunnen ook gebruikt worden tijdens vergaderingen die gericht zijn op het uitdragen van het merk. Onderbrekingen die bestaan uit het accentueren van bijvoorbeeld de visie van het bedrijf in de vorm van leuke oefeningen of spelletjes, laten de deelnemers zich aan elkaar gerelateerd voelen. Ze kunnen klanten daarna ook beter van dienst zijn of aan buitenstaanders vertellen waar het bedrijf voor staat.

3. Sterkere familieband

Reünies hoeven niet saai te zijn. Ook hoeven ze niet slechts uit het hebben van een BBQ-festijn te bestaan. Door een teambuilding activiteit in het programma op te nemen zorg je voor variatie tijdens deze bijeenkomst. Dit kan voor hilarische taferelen zorgen wanneer een nichtje bijvoorbeeld weigert om mee te werken aan een opdracht die het gezin van haar lievelingsoom kan laten verliezen.

Waarom kiezen voor De Tuinderij?

De Tuinderij staat bekend om teambuilding activiteiten die uniek en gevarieerd zijn. Enkele zijn een levend tafelvoetbal, een toiletpotten race of fiets suppen. Ook voegen ze steeds nieuwe activiteiten aan dit lijstje toe, waardoor je elke keer voor een andere ervaring kunt kiezen. Ook de locatie van de activiteiten is bijzonder, wat je bezoek nog leuker maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.