Wat is lokale SEO en wat kan het voor jou betekenen?

Heb je een eigen bedrijf en daarbij een prachtige website? Dan wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen die kunnen vinden. Je kunt dat gemakkelijk op een organische manier doen door middel van lokale SEO. Voor je het weet stijgt je positie bij de zoekmachines en groeit het verkeer naar je website. Wat houdt lokale SEO precies in en wat kan het voor mijn onderneming betekenen? Lees snel verder en kom erachter!

Wat is SEO?

Voor we in de voordelen duiken van SEO, leggen we je graag uit wat het inhoudt. SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachineoptimalisatie. Het is een vorm van zoekmachine marketing met het doel om een hogere positie te krijgen in de zoekmachines. Dit kan door middel van onder andere linkbuilding of SEO copywriting. In tegenstelling tot SEA, Search Engine Advertising betaal je hier niet voor je plekje op de zoekmachines. Je zorgt ervoor dat je op een organische manier die nummer één plek bemachtigt!

Wat is lokale SEO?

SEO verbetert dus de online vindbaarheid van jouw website en dus jouw onderneming. Maar wat houdt lokale SEO dan in? De naam zegt het eigenlijk al: bij lokale SEO focus je je vooral op je directe omgeving. Het is dus vooral interessant voor bedrijven die een doelgroep in de omgeving willen aanspreken. Denk aan bakkers, kappers, supermarkten of slagers. Maar ook voor andere ondernemingen kan het aanspreken van lokale bezoekers relevant zijn. Mensen zullen eerder gaan voor een lokaal bedrijf, dan een ander kilometers verderop.

Hoe ga ik daarmee aan de slag?

Dan ben je nu waarschijnlijk benieuwd naar hoe je dit aanpakt. Registreer je bijvoorbeeld bij Google Mijn Bedrijf. Zo laat Google jouw onderneming sneller zien aan mensen in de omgeving en kun je profiteren van positieve beoordelingen. Wat daarnaast flink wat doet voor je lokale online aanwezigheid is de content op je website. Ga aan de slag met SEO copywriting en plaats teksten op je website die relevante keywords bevatten. Ga een samenwerking aan met andere lokale bedrijven en denk aan linkbuilding. Ook dit zorgt ervoor dat jouw website omhoog schiet bij lokale zoekopdrachten.

Dus, lokale SEO is een must voor iemand die zijn online vindbaarheid in de omgeving wil vergroten. Door middel van linkbuilding of copywriting zorg je organisch voor een hogere positie op Google en andere zoekmachines. Wanneer je je specifiek richt op je lokale omgeving, trek je meer bezoekers naar je websites en kom je in contact met je nabije doelgroep. Dus, ga aan de slag met lokale SEO en zie het lokale verkeer groeien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.