Best to Buddha of Buddha to Buddha?

We kennen denk ik allemaal wel het merk Buddha to Buddha (Gewoon verkrijgbaar bij de Bijenkorf), het redelijk dure sieraden merk wat allemaal handgemaakte armbanden, kettingen en oorbellen verkopen. Tegenwoordig hebben ze het merk ook nog meer uitgebreid met kleding, horloges en andere accessoires. Maar wat is Best to Buddha dan? Dat ga ik jullie vandaag vertellen en laten zien.

Buddha to Buddha het merk

Vanaf €49.-

Buddha to Buddha bij de Bijenkorf, Gratis verzenden & Retourneren

Het verhaal van Buddha to Buddha begint in Azië. Tijdens een meditatieve reis ging oprichter Batul Loomans op zoek naar zingeving, bezinning en de diepere betekenis en vreugde in het leven. Om er iets tastbaars van te maken, maakte hij een schets en vroeg hij een lokale zilversmid er een sieraad van te maken. De eerste Buddha to Buddha armband was een feit. Sindsdien staat Buddha to Buddha wereldwijd bekend om zijn handgemaakte en exclusieve sieraden. De sieraden collectie is de belichaming van die diepere betekenis. Met aandacht ontworpen in Amsterdam, met liefde gemaakt door de beste zilversmeden van Zuidoost-Azië. Het merk bestaat dit jaar 20 jaar, en is in 15 landen wereldwijd te koop. Maar kan je deze Buiddha to Buddha armbanden in Bali dan ook bij de smeden zelf halen? Daar later meer over.

Mijn eerste product van Buddha to Buddha kocht ik jaren geleden, ik kocht de dunne editie van de armband “Joost” (leuk ding is ook dat zij elke armband een eigen naam geven, maar hey Joost mag het weten). Ik was hier ontzettend trots op, en wilde het liefst nog meer sieraden van dit merk. Alleen ja het prijskaartje stond mij altijd ontzettend tegen, uiteindelijk kreeg ik een ring voor mijn afstuderen, een armband waar ik veel waarde aan hecht de Buddha to Buddha chain heb ik gekregen voor mijn verjaardag. En met goed geluk kon ik een ring overnemen van iemand voor een leuk prijsje. Zo had ik toch in jaren tijd ineens 4 prachtsieraden van dit werk.

Nu ben ik natuurlijk afgelopen maand in het mooie Bali geweest. En zoals Buddha to Buddha het zelf vermeld op hun website: Het Indonesische eiland Bali staat wereldwijd bekend om het superieure vakmanschap en is daarom de natuurlijke bakermat van onze markante zilveren sieraden.

Bezoekje aan de Buddha to Buddha fabriek in Bali

Natuurlijk wilde ik dan wel eens naar de plek toe, waar deze sieraden gemaakt werden. Onze driver wist bij het woord Buddha to Buddha al genoeg, en bracht ons naar de plek waar de sieraden gemaakt worden. We mochten zelfs een kijkje nemen in de ruimte waar zij aan het werk waren. Daarnaast zat er een winkel, waar zij de producten ook verkochten. Wat mij meteen op viel was het feit dat er geen Buddha to Buddha op de producten stonden (ook al zag ik dus echt geen verschil, aangezien ik mijn andere armbanden daar allemaal zag liggen). Een hele vriendelijke vrouw stond mij te woord, en vertelde mij dat zij het niet mochten verkopen onder het merk Buddha to Buddha om bepaalde redenen die ik eerlijk gezegd al weer vergeten ben (goed verhaal dit Roos), het was in ieder geval verboden. Het zijn dezelfde producten alleen staat er dus niet het bekende B2B logo op. Of de kwaliteit ook precies het zelfde is, weet ik natuurlijk niet. Het zijn geen officiële Buddha to Buddha producten.

Best to Buddha

Daarom hebben zij er voor gekozen om het onder de naam Best to Buddha te verkopen. Aangezien ik in Nederland had gehoord dat ze het bij de “fabriek” goedkoper verkochten was ik dus heel erg in dubio. Is dit wel echt zilver? En zijn dit wel echt de echte producten, of heeft onze driver ons opgelicht en naar de verkeerde plek gebracht. Er stonden een heleboel andere Nederlanders, en ook die twijfelde. Maar gelukkig had ik dus thuis al wat onderzoek gedaan, en de plek kwam wel overeen met waar ik op dat moment stond. Ik heb de producten goed bekeken, en omdat ik mijn eigen sieraden niet mee had kon ik ook niet vergelijken.

Uiteindelijk had ik zoiets van; ja wie ziet het verschil en als het nep blijkt te zijn, jammer dan. Ik had er namelijk al 1 op het oog die ik heel graag wilde hebben. Ze pakte het heel leuk in een zilver-achtig doosje voor me in, maakte de armband schoon en omdat zij de zilverprijs hanteerde koste deze armband mij nu €55,00 (online vragen ze voor de Buddha to Buddha Ellen xs €169,00) score!

In gebruik

Ik heb hem nu meerdere malen gedragen, ik zie geen gekke verkleuringen. Dus dat hij zilver is geloof ik wel, ik had hem ook gedragen tijdens het zwemmen in de zee (oeps), toen was hij wel een beetje vies maar niets wat een stel oude kranten niet schoon konden krijgen. Ik ben er dus ontzettend blij mee.

Mocht je binnenkort naar Bali gaan en zoiets hebben van ik wil ook zo’n mooie armband scoren voor een leukere prijs (ligt er natuurlijk aan hoe de zilverkoers staat, want dat betaal je namelijk). Ga dan als je in de buurt van Ubud of Sanur bent, op zoek naar een taxi chauffeur en vertel dat je op zoek bent naar de Buddha to Buddha sieraden. Ze weten allemaal waar je dan heel wilt.

Saraswati Silver

Je kunt ook zelf op pad gaan, de plek waar je naartoe wilt is de Saraswati silver winkel in Batubulan. Saraswati Silver is het merk zilver waarvan deze sieraden gemaakt worden, daarom wordt het soms ook zo genoemd!

Saraswati Silver is een van de bekendste zilverwerkplaatsen op het eiland Bali, Indonesië. Gelegen in de culturele hoofdstad van het eiland, Ubud, staat Saraswati bekend om zijn fijne vakmanschap en authentieke Balinese ontwerpen. Veel van de sieraden en ambachten die hier worden geproduceerd, zijn geïnspireerd door de rijke culturele en spirituele geschiedenis van het eiland. Het vaardige gebruik van filigraan en granulatie door de ambachtslieden, gecombineerd met traditionele Balinese motieven, maakt elk stuk uniek en zeer gewild bij zowel toeristen als locals. Een bezoek aan Saraswati Silver biedt niet alleen de kans om enkele van de mooiste handgemaakte sieraden te kopen, maar ook om een glimp op te vangen van de diepgewortelde traditie van zilverwerk in Bali.

Liefs,
Rosita Elise

7 thoughts on “Best to Buddha of Buddha to Buddha?

 1. Loomans heeft enkel het merk, logo, de namen en het verhaal verzonnen. En de producten samen gebracht… de lederen verpakkingen komen namelijk ook uit Bali.

  Saraswati Silver is een (ex-)fabriek van B2B.
  Voordeel van hier kopen is niet enkel het prijsverschil. Heb zelf de Nathalie XL, maar deze is ter plekke verlengt, en kopen was niet verplicht.. “origineel” B2B paste mij niet.

  Waarom en of het een ex-fabriek is weet ik niet.
  Vroeger kon je met B2B logo kopen, en hier hebben ze inderdaad gedonder mee gehad.
  Het schijnt dat je met B2B nog wel kunt kopen, en er speciaal naar moet vragen… he ziet het nergens in de winkel vermeld staan. Vond zelf het Best to Buddha mooier staan, omdat je dan duidelijk een binding hebt met je vakantie en niet op vakantie een onofficieel product hebt gekocht.

 2. Kreeg gisteren van mijn vrouw Maya een mooie Best to Buddha armband van bruin leer die ze op de markt geschikt had gekocht. Wij kennen wel Buddha to Buddha maar Best to Buddha hadden we nog nooit van gehoord.
  Dat het echt ziver was twijfelde ze geen moment aan, er staat een duidelijk zilvermerk in, 925.
  Nou komen wij wel vaker in Thailand en Bali en kopen vaker zilver om sierraden van te maken en in die landen is het stukken goedkoper en met afdingen vaak voor de helft van wat ze vragen.
  We gaan de volgende keer zeker naar Saraswati op Bali (Grappig zo heette een Balinees winkeltje in ons dorp ook)
  Bedankt Rosita (ook de tweede naam van mijn vrouw 🙂 ) voor dit duidelijke verhaal.

 3. Ed,
  Wij zijn net een paar weken terug van onze vakantie op Bali. Natuurlijk zijn we naar de Saraswati winkel en werkplaats geweest in Butubulan. Na wat rondgekeken te hebben kwam er een Indonesiche man naar mij toe en wij raakten aan de praat. Aangezien ik ook Indonesich ben was ik zeer geinteresseerd in zijn winkel en werkplaats en hoe dit alles tot stand gekomen is.
  Wat bleek,….hij was de eigenaar! Hij heeft mij het hele verhaal van Buddha To Buddha vs Best To Buddha verteld.
  De naam Buddha To Buddha was door niemand geclaimd. (als je bijvoorbeeld een website wilt maken heb je een domeinnaam nodig ,je claimt dan de naam) Nederlanders kregen hier lucht van en hebben de naam Buddha To Buddha geclaimd (toege-eigend) en hebben via een rechtzaak afgedwongen dat de Saraswati zilver producent GEEN Buddha To Buddha meer op zijn producten mocht zetten. Vandaar nu Best To Buddha. Alle sieraden die in de Saraswati zilverwinkel worden gemaakt zijn origineel 925 zilver.

  We hebben aardig wat sieraden (armbanden en ringen) gekocht zonder problemen bij de douane op de luchthaven. Volgens de douane app mag je voor €430,- per persoon aan cadeau’s meenemen. Doe ook gewoon een paar armbanden om als je terugvliegt. Geen probleem!

  Je koopt zeker geen “kat in de zak”! Prijzen zijn zeer aantrekkelijk . Je betaald soms tot 1/3 van de verkoopprijs hier in NL.

  Ga je naar Bali, moet je zeker langs gaan!

 4. Net hier geweest ( 1-9-2018) en vele armbanden gekocht….wat ze mij vertelde is dat er 2 zakenpartners waren onder de naam buddah too buddah,maar na verloop van tijd woorden hebben gekregen…de ene is naar Nederland vertrokken en de ander zit daar nog op zijn plek.
  De persoon die naar Nederland is vertrokken heeft de naam geclaimd zodat de andere het niet mag gebruiken en onder de naam best to buddah verder is gegaan…het verschil is er niet dan alleen de naam…dus je kunt met gerust hard daar kopen of je moet echt de naam buddah too buddah willen hebben,maar dan betaal je ook veel meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.