Wat we nog niet tussen de lakens bespreken

Er wordt steeds meer gesproken over sensualiteit en seksualiteit; echter zijn er nog veel onderwerpen die tussen de lakens niet aan bod komen. Of het nu komt door onwetendheid, verlegenheid of twijfel, sommige onderwerpen horen toch besproken te worden. Een paar onderwerpen en de manier waarop je deze kan benoemen zijn hieronder voor je op een rijtje gezet.

Mannen spelen ook

Wanneer je het hebt over sextoys denken de meeste mensen toch snel aan de toys voor vrouwen. Echter zijn er onderhand meer dan genoeg sextoys op de markt gebracht voor mannen. Waarom zouden alleen vrouwen genieten van vibratie, dat kunnen mannen net zo goed. Daarnaast is er genoeg te vinden om seks na te bootsen voor vrouwen, waarom zou een masturbator dan raar zijn voor mannen? Of je nu samen bent of single, sextoys voor mannen zouden niet mogen missen in bed.

Iets anders

Het komt veel voor dat koppels na een tijdje samen minder tijd doorbrengen op seksueel gebied. Het is onderhand toch niet meer zo spannend als die eerste weken en wanneer je samenwoont lijkt het opeens ook een stuk makkelijker. Maar hoe zorg je er dan voor dat je de spanning weer terugbrengt in bed? Iets nieuws proberen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, daarom kiezen steeds meer koppels ervoor om door middel van een erotische adventskalender nieuwe ervaringen in bed op te doen. Het pluspunt van zo’n kalender is dat het veel verschillende, maar niet te extreme, opties biedt. Zo kan de ene keer romantischer worden door rozenblaadjes en massageolie, terwijl het de volgende keer spannender wordt vanwege een blinddoek. Op die manier kan je samen van alles uitproberen en samen kijken wat jullie wel en niet bevalt.

Praat met me

Praten over sensualiteit en seksualiteit is niet altijd gemakkelijk, echter is het erg belangrijk om het toch te doen. Neem jouw partner apart en kies het juiste moment uit. Heeft jouw partner een drukke dag gehad? Dan kan je het gesprek misschien beter even uitstellen tot de volgende dag. Geef aan dat je het wil hebben over jullie sensualiteit en seksualiteit en neem de tijd om goed in te gaan op de reactie van je partner. Leg uit wat jij mist, zou willen uitproberen, of juist zou willen vermijden en geef je partner de tijd om hierover na te denken en hierop te reageren. Let erop dat je het houdt bij je eigen gevoel en dus geen verwijten of vergelijkingen maakt, hou het bij jullie relatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.