Zo breng je Italië naar je thuis

Ga je graag op vakantie naar Italië? Of ben je er eigenlijk al te lang niet meer geweest? Een grote groep mensen is meteen na hun eerste bezoek aan dit land verkocht: de cultuur, het klimaat, de architectuur en de prachtige landschappen en schilderachtige dorpjes zorgen ervoor dat ze het land direct in hun hart sluiten. Er een beetje verliefd op worden, zelfs. Op de enkeling die besluit zijn of haar boeltje te pakken en te verhuizen naar Italië, geldt voor de meeste mensen dat zij het met zo nu en dan een bezoekje in de vakanties moeten doen. Dat betekent echter niet dat zij het land de rest van de tijd volledig hoeven te missen. Je kunt met een beetje moeite en fantasie ook een beetje Italië tevoorschijn toveren in je eigen woonkamer.

Ga voor authentieke gerechten

Natuurlijk helpt het als je je woonkamer een beetje voorzien hebt van Italiaanse invloeden, als je de typische sfeer ook thuis een beetje bij je wilt houden. Typisch Italiaanse kleuren op de muren, veel authentieke souvenirs als accessoires, en misschien wat mooie foto’s als herinnering. Zo is Italië altijd een beetje in de buurt.

Dat gevoel versterken doe je door ook de smaken en geuren van Italië naar je huis te brengen. Dat kun je heel eenvoudig doen, met een simpele pizza of een makkelijke pasta, zoals je die altijd eet, maar met net een klein beetje meer moeite maak je deze (en andere) gerechten net een beetje authentieker. Kijk goed naar hoe ze in Italië koken, welke ingrediënten ze gebruiken, en welke juist niet. Maak, als je er bent, gerust wat foto’s van lekkere gerechten, of vraag eens wat informatie over bepaalde ingrediënten. Ter plekke een markt of supermarkt bezoeken kan je daarbij natuurlijk ook erg helpen. Vervolgens kun je thuis aan de slag om de smaak van Italië zo goed mogelijk te evenaren, en er het hele jaar door van te genieten.

Kies er Italiaanse wijnen bij

Echte Italiaanse gerechten smaken natuurlijk extra lekker met echte Italiaanse wijn erbij. In Nederland kun je heel makkelijk online wijn kopen die over de hele wereld geproduceerd is, dus ook in Italië. Een goede Montepulciano wijn, of een andere wijn die je in Italië hebt ontdekt, is geen enkel probleem. Ook hier geldt weer dat je vooral wanneer je in Italië bent goed naar de etiketten moet kijken, om zo te ontdekken welke Italiaanse wijnen je het lekkerst vindt. Haal je deze ook in Nederland in huis, dan is Italië nooit ver weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.