Wat zijn tier 1 zonnepanelen?

Wat zijn tier 1 zonnepanelen precies? Tier 1 zonnepanelen is een begrip dat tegenwoordig veel gebruikt wordt wanneer je het hebt over zonnepanelen. In het verleden werd er niet echt gekeken naar de kwaliteit van zonnepanelen en werden ze gewoon geplaatst. Tegenwoordig kan dit niet meer en wordt er echt gekeken naar de kwaliteit van een zonnepaneel. Er is veel behoefte naar goede kwaliteit zonnepanelen en vaak wordt dit aangegeven met de tier 1 zonnepanelen. De tier 1 term bepaald niet de kwaliteit van de zonnepanelen, maar vooral het bedrijf. De eisen die worden gesteld hebben alleen iets te maken met het bedrijf dat de zonnepanelen produceert. 2% van alle zonnepanelen valt onder tier 1 zonnepanelen en dit komt doordat de eisen streng zijn. Zo moet een bedrijf al 5 jaar lang zonnepanelen produceren en automatische processen hebben binnen de fabriek. Ook moet een bedrijf extra geld investeren in het duurzaam produceren van zonnepanelen. Maar welke zonnepanelen bedrijven vallen onder tier 1? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Wat zijn de eigenschappen van goede zonnepanelen?

Voordat je kunt kijken wat de beste zonnepanelen zijn voor je energiebehoefte, is het erg belangrijk dat je weet wat de eigenschappen zijn van goede zonnepanelen. Ten eerste is het erg belangrijk dat de zonnepanelen een hoog vermogen hebben, waarmee ze jaarlijks veel elektriciteit kunnen opwekken. Hierbij is ook een hoog rendement nodig zodat al het zonlicht omgezet kan worden in bruikbare energie. Kijk trouwens ook naar het TÜV-keurmerk, deze test of het vermelde vermogen ook klopt. Bedrijven die veel investeren in R&D hebben vaak een goede zonnecel en dit bepaald de kwaliteit van een zonnepaneel. Een van de belangrijkste eigenschappen waar je naar wilt kijken is de garantieperiode. De meeste zonnepanelen verdienen zichzelf pas na 6 jaar terug. Je wilt daarom een lange garantieperiode hebben zodat je de investering kunt beschermen. Betrouwbare bedrijven bieden daarom altijd een lange garantieperiode en soms kan dit zelfs 25 jaar zijn.

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Nu je de eigenschappen kent van goede zonnepanelen, is het tijd om te kijken naar de beste zonnepanelen. Er zijn enkele merken die wereldwijd worden aangeschreven voor het opwekken van groene energie. SunPower is een van de beste zonnepanelen merken van dit moment. Een van de beste garantievoorwaarden van 25 jaar en een technische levensduur van 40 jaar. LONGi Solar heeft een goede reputatie op het gebied van zonnepanelen en heeft een van de beste prijs-kwaliteit verhoudingen. Het is ook een van de wereldleiders op de markt op het gebied van monokristallijn zonnepanelen. Canadian Solar is ook een bekende naam in de zonnepanelen wereld en behoort bij de grootste producenten ter wereld. Deze zonnepanelen hebben een zeer hoog rendement, zelfs bij een extreem lage instraling van de zon.

Zoals je kunt lezen zijn er verschillende merken waar je uit kunt kiezen. Ieder merk is anders en vervult andere wensen en behoefte. Kijk met een zonnepanelen test welk merk het beste aansluit op je wensen en behoefte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.