Wel wijn, geen groots budget? Geen probleem!

Ben je dol op een wijntje, maar ben je niet bereid om daarvoor de hoofdprijs te betalen? Geen probleem! Wijn hoeft echt niet duur te zijn, en ook goedkopere wijn is over het algemeen hartstikke lekker. Kwestie van proeven en proberen, en ontdekken welke betaalbare wijn het best aansluit bij jouw smaak. Ondertussen goed de aanbiedingen in de gaten houden kan natuurlijk ook geen kwaad!

Een betaalbare wijn is vaak lekkerder dan je denkt

Als het gaat om wijn, lijkt ‘hoe duurder hoe beter’ het motto te zijn. En inderdaad, de duurste, meest exclusieve wijnen kunnen erg bijzonder zijn van smaak, en je heerlijk laten genieten. Maar dat betekent nog niet dat andere wijnen niet goed zijn. Allesbehalve zelfs. Vergelijk het met vakanties: die super-de-luxe cruise door de Caribbean is fantastisch, en de mooiste vakantie die je ooit hebt beleefd. Maar dat betekent nog niet dat je ook niet van je zomers in Frankrijk hebt genoten; daar heb je ook prachtige herinneringen aan.

Op zoek naar een lekkere, betaalbare wijn kun je je laten leiden door recensies van anderen. Let daarbij echter wel op, want smaken kunnen natuurlijk behoorlijk verschillen. Beter is het om te ontdekken welk soort wijn jij over het algemeen het lekkerst vindt. Heb je genoten van een Spaanse witte wijn? Dan is de kans groot dat je ook andere witte wijnen uit Spanje goed weet te waarderen. Probeer er eens eentje uit die wat lager geprijsd is, en je ontdekt vanzelf of deze je ook goed smaakt. Door een beetje te letten op de streek waar je wijn vandaan komt en/of het soort druiven dat is gebruikt, krijg je vaak een prima indruk van het soort wijn dat je het beste ligt. Vervolgens kun je deze uitproberen in verschillende prijscategorieën, en zo vanzelf de goedkoopste, maar nog steeds prima smakende soort vinden die je nieuwe, betaalbare favoriet kan worden.

Let ook op de aanbiedingen

Wist je dat wijn ook regelmatig in de aanbieding is? Daarbij kun je denken aan vaste momenten in het jaar, op Black Friday wijn kopen is bijvoorbeeld een goede tip, maar ook gedurende de rest van de tijd is er altijd wel een mooie aanbieding te vinden. Dat is misschien niet altijd precies de wijn die jij het meest drinkt, maar dat kun je natuurlijk ook als een goede manier zien om eens iets anders te ontdekken. Als je een beetje weet waar je van houdt, droog of zoet, zwaar of licht, dan is er altijd wel een wijn in de aanbieding die in dat profiel past. Op de aanbiedingen letten is een makkelijke manier om geld te besparen, en tegelijk een leuke manier om eens iets nieuws te proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.