Handige tips: zo kies je altijd de beste winterjas!

Het kan een behoorlijke opgave zijn: het zoeken naar een goede winterjas. Je wilt immers de perfecte jas vinden, die je met plezier kunt dragen en die aan al je eisen voldoet. Hoe lukt het je om de perfecte winterjas te kiezen? We delen onze tips!

Tijdloze winterjas kiezen

Een handige algemene tip: kies een tijdloze winterjas. Je kunt immers wel met de trends meegaan, maar dan is de kans ook groter dat je de jas na een enkel seizoen weer zat bent. Met een tijdloos design zit je wat dat betreft langer goed – deze jas draag je het liefst jaar in, jaar uit opnieuw. Een veilige en doordachte keuze dus! Aan welke tijdloze dames jassen je kunt denken? Ga voor een trenchcoat, parka of mantel. Met deze designs kun je er vrijwel zeker van zijn dat ze nooit uit de mode raken.

Praktische winterjas dragen

Het is prettig als je winterjas een praktisch karakter kent. Die jas kan immers nog zo mooi zijn, maar als je je er niet goed in kunt bewegen, ben je er eigenlijk niet echt blij mee. Er zijn verschillende factoren om op te letten. Heb je genoeg bewegingsvrijheid in de jas? Kun je de jas snel open- en dichtmaken? Hoe zit het met de zakken in de jas, kun je er voldoende spullen in kwijt? En controleer uiteraard ook of de winterjas warm genoeg is: ga je hier de koudere maanden van het jaar goed mee doorkomen? Ga na welke praktische eisen jij aan een jas stelt, en houd hier rekening mee.

Goede kleur kiezen

Houd ook zeker rekening met de kleur van de nieuwe winterjas. Ga na welke kleuren het best bij jou staan. De een oogt mooier met een jas in een lichte of koele tint, de ander juist met een jas in een donkere of warme tint. Je kunt je hierover laten adviseren, als je er zelf niet uitkomt. Baseer de keuze voor de kleur niet alleen op stijl, maar tevens op handigheid in het gebruik. Je kunt namelijk maar beter in je achterhoofd houden dat op een lichte jas sneller vlekken te zien zijn. Een donkere jas blijft vaak wat langer netjes. Het is maar net hoe vaak en intensief je de jas wilt dragen!

Stijl die bij jou past

Je bent pas echt blij met je jas als je een design kiest in de stijl die bij jou past. Je kunt een stoer jack nog zo mooi vinden, maar als je niet jezelf bent terwijl je zo’n jas draagt, is de uitstraling ook niet perfect. Blijf liever bij de stijl waarin je je thuis voelt – zo geniet je iedere draagbeurt weer van jouw fraaie jas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.