Werk aan jezelf met een mindfulness retraite

Wil je aan jezelf werken en is jouw oog gevallen op een mindfulness retraite? Het is een manier om je bewustwording te verbeteren, waardoor je beter in het leven staat. De retraite is op een dusdanige manier ingericht dat het te allen tijde bij je past. Voordat je eraan begint, is het verstandig om te weten te komen wat het inhoudt. Alleen dan kan je ervoor zorgen dat je er zoveel mogelijk profijt aan behaalt. En wat kan het voor jouw verdere leven betekenen?

De bewustwording om meer uit het leven te halen

Een mindfulness retraite is een periode waarin je uitsluitend bezig bent met mindfulness. Mindfulness is een goede manier om meer bewustzijn te creëren en in het nu te leven. Iedereen is geneigd om in het verleden te blijven hangen. De gebeurtenissen die hierin voorkomen, kunnen je belemmeren om dagelijkse activiteiten te ondernemen of een nieuwe draai aan het leven te geven. Door meer bewustzijn te krijgen, zorg je ervoor dat je je kan concentreren op waartoe je daadwerkelijk in staat bent en wat dit kan betekenen voor het najagen van jouw dromen. Vanaf dat moment hoef je jezelf niet meer tegen te houden en zorg je voor de nieuwe resultaten in het leven.

De begeleiding van een coach helpt

Door mindfulness met coaching Alkmaar is het eenvoudiger om de stappen goed te doorlopen. In het begin is het uitvoeren van mindfulness namelijk niet eenvoudig. Jouw gedachten dwalen steeds weer af, je kan jouw ademhaling niet onder controle houden en na verloop van tijd voer je de oefeningen niet meer uit. Als je hiervoor een coach inschakelt, kan deze jou op de veelgemaakte fouten wijzen en ervoor zorgen dat je doorzet. Zo heb je de mogelijkheid om meer uit de oefeningen te halen en ook de motivatie te vinden om voor langere tijd aan jezelf te werken. Je voorkomt dat je terugvalt in jouw oude gewoonten en weer vast komt te zitten met jouw leven.

Werken aan doelen met mindfulness

Dankzij de coaching in Alkmaar en alle oefeningen die je hiermee krijgt, kan je binnen een korte tijd zorgen voor de beste eindresultaten. In eerste instantie merk je dat je sneller schakelt als je vast komt te zitten. Bij bepaalde twijfels kan je alles goed relativeren en een stap terugdoen. Alles is weer in balans en je werkt aan de doelen die je voor jezelf gesteld hebt. Ook kan je na verloop van tijd meer zelfvertrouwen krijgen om stappen te zetten in jouw leven. Met de mindfulness heb je er niet alleen wat aan voor de toekomst, maar ook voor het behalen van doelen op de korte termijn. Wanneer ga jij aan de slag met een coach?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.