Zo zorg je voor meer veiligheid in de badkamer

De badkamer is een belangrijke ruimte in huis, maar kan ook gevaarlijk zijn vanwege het vochtige en glibberige oppervlak. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om de veiligheid in de badkamer te verbeteren. Zo kun je een gladde vloer voorkomen en is een inloopdouche een veilige optie. Lees dus snel verder om te ontdekken hoe je de veiligheid in jouw badkamer kunt verbeteren.

Kies voor een inloopdouche in plaats van een bad

Inloopdouches zijn een veiliger alternatief voor baden. Baden zijn vaak glibberig en kunnen bij verkeerd bewegen tot valpartijen leiden. Inloopdouches hebben een antislipoppervlak en bieden daarmee meer grip en stabiliteit. Bovendien is een inloopdouche een goede optie voor mensen met bewegingsbeperkingen, omdat er geen opstaande randen zijn en omdat je eenvoudig in en uit de douche stapt.

Voorkom een gladde vloer

Een gladde badkamervloer kan gevaarlijk zijn en leiden tot ongelukken. Kies daarom voor antisliptegels. Kies daarnaast voor een goede badmat voor meer grip en stabiliteit. Ben je slecht ter been? Monteer dan ook een handgreep of veiligheidsstang in de douche of naast het bad voor extra steun. 

Wist je dat je een gladde vloer kunt voorkomen door te kiezen voor regendouches? Hierbij valt het water vanaf het plafond en heb je minder last van spatwater en wordt de vloer minder snel glad.

Zorg voor een gelijkmatige badkamervloer

Een ongelijkmatige badkamervloer kan ook leiden tot valpartijen en ongelukken. Het is dan ook belangrijk om een gelijkmatige vloer te hebben om vervelende ongelukken te voorkomen. Controleer daarom regelmatig op losliggende tegels of verzakkingen en repareer deze wanneer nodig.

Ga je je badkamer renoveren? Zorg er dan voor dat de grond waarop de tegels gelegd worden stevig en gelijkmatig is. Het is aan te raden om een professionele tegelzetter te raadplegen voor het leggen van een nieuwe badkamervloer. Zo weet je zeker dat de gehele vloer gelijkmatig is.

De juiste verlichting

Het is verstandig om meerdere lichtbronnen te hebben in plaats van een centrale verlichtingsbron. Dit zorgt voor een evenwichtige verdeling van het licht en voorkomt plekken met te weinig licht. Plaats de verlichting op strategische plekken, zoals bij de spiegel en boven de kraan, om te zorgen voor voldoende verlichting bij het wassen en scheren.

Kies daarnaast voor verlichting met bewegingssensoren, zodat het licht automatisch aangaat wanneer je de badkamer binnenkomt. Kies voor verlichting met een hoge lichtsterkte en kies voor lampen die waterdicht zijn voor optimale veiligheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.