Wespen? Zo kom je er van af!

Het begint weer warmer te worden en we weten allemaal wat er dan gebeurt: wespen beginnen weer rond je hoofd te vliegen als je nét even lekker op je terras, balkon of in de tuin zit. Hier en daar een wesp is dan nog best te overzien, maar wat nu als je continu moet opletten dat je niet een slok neemt met een wesp er in? Of wat nu als je kind niet eens lekker in de tuin kan spelen zonder het gevaar te lopen gestoken te worden?

De kans is dan heel groot dat er ergens, niet zo ver weg, een wespennest te vinden is.

Kun je zelf een wespennest verwijderen?

Zonder beschermende kleding en de juiste materialen is het onmogelijk om zelf een wespennest te verwijderen. Sterker nog, het kan heel gevaarlijk zijn. Wespen beschermen hun nest koste wat kost en zullen dus niet aarzelen om je flink te steken.

Wespenbestrijding laat je dus beter uitvoeren door de specialisten op dit gebied. Zij weten precies hoe ze te werk moeten gaan om de wespen goed en veilig te verwijderen. Het nest zelf kan blijven waar het is, wespen zullen er niet voor kiezen een gebruikt nest opnieuw te gebruiken.

Kies altijd voor een professional voor het verwijderen van ongedierte

Want overlast door ongedierte is niet alleen vervelend, het kan ook gevaarlijk zijn voor je gezondheid of gevaar opleveren voor je spullen. Door een echte specialist in te schakelen op het gebied van ongediertebestrijding, zorg je er niet alleen voor dat het ongedierte wordt verwijderd, maar ook dat het niet meer zal terugkeren.

Het gaat hier dan, onder andere, om het bestrijden van fruitvliegjes, houtworm, mieren, rioolvisjes, vlooien en zilvervisjes.

In veel gevallen kan het goed schoonhouden van de ruimte al schelen in de overlast. Zorg dat er geen zoetigheid ligt en mieren zullen, waarschijnlijk, een ander paadje kiezen. Wanneer er geen fruit in de openlucht ligt, is ook de kans op fruitvliegjes maar klein. Maar voor je het weet zijn ze er toch. En waar dat aan ligt?

Over houtworm gesproken

Vind jij houtworm niet ook klinken als iets uit het verleden? Iets waar je opa en oma wel eens last van hadden? Dat is, helaas, niet helemaal waar. Je kunt ook nu nog houtworm tegenkomen in je meubels of in je huis. Het valt niet mee om er zelf vanaf te komen. Je oma zal de meubels in de petroleum hebben gezet als oplossing, maar behalve dat dit enorm stinkt, dringt te petroleum niet diep genoeg door in het hout.

Larven kunnen maar liefst 10 jaar onzichtbaar in het hout leven en daar gangen graven! De enige indicatie die je vaak hebt is dat er wat “poeder” of “boormeel” bij het houten object ligt. De larven zul je in de meeste gevallen niet eens zien.

Ondanks dat je aan de buitenkant niets ziet is houtworm bestrijden van belang. Houtworm kan enorme schade aanrichten en dat merk je dus pas als het te laat is. Ook hier is het verstandig om een professional in te schakelen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.