Woning op het oog? Vraag dan om een passend hypotheekadvies.

Huis kopen in deze tijd

Een eigen huis kopen kan aantrekkelijk zijn. Helaas is kopen in deze tijd niet zo makkelijk. Kopers worden sneller overboden en er is meer vraag dan aanbod op de huidige huizenmarkt. Op dit moment zijn huizen behoorlijk duur. Vooral in grote steden is het vinden van een koopwoning een hele opgave. Vooral starters hebben moeite met het vinden van hun droomhuis. De meeste mensen hebben een hypotheek nodig om een huis te kunnen kopen. Daarbij komen nog extra kosten voor de koper. Dus je moet wel over eigen spaargeld beschikken om een huis te kunnen kopen. Bij een huis kopen komen nogal wat zaken om de hoek kijken. Een huis is een grote kostenpost. Als je in een woning investeert, wil je alles zo goed mogelijk hebben geregeld. Je kunt pas kopen als de hypotheek rond is. Daarom is het van belang om jezelf goed te laten informeren.

Persoonlijke situatie en advies

Als je een woning op het oog hebt, kun je kijken of je er een financiering voor kunt krijgen. Je kunt niet meer lenen dan de marktwaarde van de woning. In 2022 is de maximale hypotheek nog steeds 100%. Een eventueel hoger bod betekend dus ook dat je het budget op moet hogen. Wil je een hypotheek met nationale hypotheekgarantie? Dan kun je een hypotheek tot 355.000 euro krijgen. Je kunt voor het afsluiten van een hypotheek het beste deskundig advies inwinnen. Dit kan bij Hypotheco Groningen. Zeker starters hebben baat bij professioneel advies.

Op basis van welke eisen wordt een hypotheek verstrekt?

Starters hebben vaak minder spaargeld achter de hand. Een ander bijkomend nadeel is dat sommige starters hun studieschuld af moeten lossen. Dit zorgt ervoor dat deze doelgroep soms een stuk minder kan lenen. Daarom is het belangrijk advies aan te vragen op basis van je persoonlijke situatie. Het inkomen van je partner kan worden meegenomen bij de aanvraag van een hypotheek. Op basis van beide inkomens wordt de draagkracht bepaald. Verder kan het lastig zijn om een volledige hypotheek te krijgen als je ergens anders een lening hebt lopen of over een leasevoertuig beschikt. Een hypotheekadviseur neemt al deze zaken mee in de berekening tijdens een deskundig gesprek.

Als je hypotheekadvies in Groningen opvraagt, wordt er ook over de toekomst gesproken. Onderwerpen als gezondheid, gezinsuitbreiding en eventuele werkeloosheid komen aan bod. De hypotheekverstrekker wil namelijk dat je zowel nu als in de toekomst netjes je hypotheekschuld afbetaald. Er worden daarom enkele scenario’s onder de loep genomen. Wat als de koper ziek wordt en een werkeloosheidsuitkering ontvangt? Deze zaken zijn namelijk handig om bij stil te staan als je een huis wilt kopen. Het is belangrijk om op de datum van aanvraag over een stabiel inkomen te beschikken. Dit kan een jaarcontract zijn of een contract voor onbepaalde tijd. Uitzendkrachten die over een uitzendbeding beschikken, hebben geen stabiel inkomen. Soms kan iemand garant staan voor een hypotheek. Ook kun je soms met een stabiele uitkering een hypotheek krijgen. Alleen het bedrag dat je dan kunt lenen zal relatief laag uitvallen. Het is dus belang om voor zowel nu als in de toekomst over een duurzaam inkomen te beschikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.