Zo kies jij de beste verzekering voor jouw auto

Wanneer je net de trotse eigenaar bent van een nieuwe auto, dan wil je natuurlijk dat er niets mee gebeurt. Iedere week wordt hij netjes gewassen en ook aan periodiek onderhoud ontbreekt het je auto aan niets. Toch kan het altijd voorkomen dat je om wat voor vervelende reden dan ook, betrokken raakt bij een ongeluk. Of het nu wel of niet jouw schuld is, de kans dat je auto flinke schade oploopt, is natuurlijk best groot. Je zit er dan niet op te wachten dat jezelf voor deze kosten op moet draaien. Vooral niet wanneer je net al je zuurverdiende spaarcenten in je nieuwe auto hebt gestopt. Het is dus belangrijk goed na te denken over de verzekering van je auto. Hoewel je in Nederland verplicht bent om je auto WA te verzekeren, zitten ook daar verschillen in qua verzekeraar. Om ervoor te zorgen dat jij de beste verzekering voor je auto kiest, hebben wij enkele tips voor je.

Wat is je auto waard?

Heb je een auto gekocht die je enkel en alleen van A naar B moet brengen en weinig tot geen waarde vertegenwoordigd, dan is het natuurlijk zonde om je auto dan WA+ of zelfs all risk te verzekeren. De maandelijkse premie die je hiervoor moet betalen weegt dan vaak niet op tegen de kosten die je hebt bij reparatie. Je kunt er dan beter voor kiezen je auto WA te verzekeren, zodat alleen de schade aan de andere partij volledig wordt vergoed. Wil jij je eigen auto toch aanvullend verzekeren? Dat kan! Je kunt online verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken en uiteindelijk de keuze maken waar jij je auto verzekeren wilt. Zo heb je direct in één overzicht allerlei verschillende verzekeraar en kun je kiezen die het beste bij jou past.

Eigen risico

Heb jij schade gereden, dan is het de vraag of het verstandig is om deze bij je verzekeraar te claimen. De meeste verzekeraars hanteren namelijk een eigen risico van 100, 150 of soms zelfs wel 250 euro. Dat betekent dus dat wanneer de schade lager is dan het eigen risico, het verstandiger is om zelf voor de kosten op te draaien. Dat geldt daarnaast ook voor bepaalde schade waarbij het verschil minimaal is, waardoor je beter zelf de schade kunt vergoeden, dan dat je no-claimkorting wordt verlaagd. Het is dus belangrijk dat je bij het zoeken naar een geschikte autoverzekering ook rekening houdt met het eigen risico. Sommige verzekeraars bieden je ook de mogelijkheid om het eigen risico te verhogen in ruil voor een korting op de premie. 

Aanvullende verzekering

Kies je ervoor je auto WA te verzekeren, dan is je auto niet verzekerd tegen schade en diefstal. Het kan dan dus best raadzaam zijn om hier eventueel een aanvullende verzekering voor af te sluiten. Mocht je auto dan worden gestolen of door vandalisme worden vernield, dan kun je deze schade verhalen op je verzekeraar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.