Zo creëer je een persoonlijke plus-size style!

Onlangs kreeg ik deze vraag: Ik ben een plus-size vrouw, en ik vind het zo moeilijk om kleding te kopen waarbij ik me ook echt modieus voel. Hoe kan ik beginnen met het creëren van mijn eigen persoonlijke stijl?

Ik vond deze vraag zo interessant. Helaas heeft de mode-industrie persoonlijke stijl voortdurend gecategoriseerd op basis van lichaamsgrootte. En nou, daar ben ik het niet mee eens! Stijl is zoveel meer dan hoeveel je weegt. Het is heel persoonlijk! Daarom ga ik vandaag wat tips geven over hoe je een persoonlijke plus-size style creëert!

Begrijp je lichaamsvorm

Het eerste wat ik je ga aanraden is dat je je lichaamsvorm onderzoekt! Lichaamsvorm en omvang zijn twee verschillende dingen. Lichaamsvorm heeft alles te maken met verhoudingen en waar je precies gewicht draagt. Je kunt plus-size zijn en een zandloper vorm hebben en dat niet weten, of je kunt een appel lichaamsvorm of peer hebben. Zonder je vorm te kennen of de tijd te nemen om je lichaam te leren kennen kan het moeilijk zijn om te stylen. Wil je bijvoorbeeld Jurken grote maten kopen? Dan luisteren deze vormen erg nauw! Dat betekent dat je modevoorschriften gaat volgen die eigenlijk gebroken zouden moeten worden omdat ze je figuur alleen maar hinderen.

Maak een kleurenpalet

Maak een kleurenpalet, dat je misschien al aan hebt in je kledingkast. Maar zo niet, dan helpt dit je om gemakkelijk outfits samen te stellen & je in staat te stellen te winkelen voor nieuwe items die goed mixen met items die je al hebt.

Vind je inspiratie

Je stijlheld is misschien iemand die vergelijkbare lichaamskenmerken heeft als jij. Of je bewondert hun stijl of je hebt misschien een vergelijkbare levensstijl, doelen, of verlangens. Je stijlheld vinden helpt je beter te onderscheiden wat voor jou zou kunnen werken! Je kunt dan beginnen om hun grote maten dames kleding die zij bezitten aan te passen aan jouw individuele stijl.

Besteed aandacht aan gevoelens

Je persoonlijke stijl willen vinden komt waarschijnlijk omdat je je niet voelt over je huidige kledingstijl of hoe kleding je staat. Als dat het geval is dan wil je je echt focussen op hoe je je voelt bij bepaalde stoffen, stijlen, kleuren enz. Dit zijn allemaal duidelijke aanwijzingen over waar je wel en niet voor moet gaan winkelen. Als je eenmaal uitgevonden hebt hoe je je precies wilt voelen, moet je echt nadenken over wat je wilt! Wil je een kast vol kledingstukken van lage kwaliteit hebben? Of wil je kwaliteitsartikelen? Wil je gedurfd zijn en een statement maken? Of wil je een meer eenvoudige maar luxueuze stijl? Al deze vragen zullen je helpen.

Als afsluiting wil ik benadrukken dat je kleding moet kiezen voor JEZELF. Ga niet puur en alleen dingen kopen omdat je denkt dat andere het leuk of mooi vinden, ook al voel je je er niet prettig in. Bedankt voor het lezen, en als je nog vragen hebt naar aanleiding van dit artikel mag je mij altijd mailen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.