Zo draag je een handtas!

Het modebeeld schrijft altijd een handtas voor. Moet je gewoon hebben. Maar hoe draag je die? Dat wil nog wel eens verschillen.

De manier van het dragen van een tas is aan mode onderhevig. Momenteel zijn XXL tassen in de mode die je ofwel over je schouder draagt of stevig onder je oksel klemt. Dat moet wel, anders zou de tas maar over de grond slepen.

De fanny pack draag je om je middel, maar soms ook crossbody. Het is maar net wat jij fijn vindt en wat het beste bij je outfit past. Zowel die fanny pack als die XXL tas of enorme shopper, zijn tassen van deze tijd. Die zag je in de vorige eeuw niet. Daarentegen is de handtas een tas die er altijd was, die altijd kan en altijd dienstdoet. De handtas is tegelijk een klassieker en een trend.

De handtas dames werd in de jaren vijftig vooral stevig over de onderarm gedragen. Met stevig bedoelen we dat deze niet behoorde te bungelen. Daar zijn korte handvaten voor nodig, zodat de tas geen ruimte krijgt om te slingeren.

Handtas met wat meer schwung

Natuurlijk zijn er ook handtassen met langere handvaten. Die kun je dan net nog niet over je schouder dragen, maar ze geven wat meer schwung. Letterlijk. En er zijn er ook die net wel over de schouder passen. De tas zelf draag je dan net iets onder je oksel. Dat staat niet alleen stoer, dat draagt ook stevig. Mits de tas niet te groot is. Overigens kun je zo’n handtas dan vaak ook crossbody dragen. Dat geeft een sportiever beeld.

En die grotere exemplaren? Er zijn handtassen waar zelfs een laptop in past. Die draag je gewoon in je hand of, als de handvaten het toelaten, over je schouder. Heet dit dan nog een handtas? Eigenlijk spreken we dan meer over een laptoptas.

In alle gevallen is de handtas een fenomeen dat de tand des tijds goed doorstaat, hoe deze ook maar gedragen wordt. Van klassiek tot sportief en van stevig tot aan een handtas waar alles in past om mee naar het werk te dragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.