Zo krijg jij een Botanische woonstijl

Botanisch is een uitzonderlijke woonstijl. Een strakke moderne inrichting met veel planten is immers als de botanische woonstijl te omschrijven, maar ook een uiterst klassieke inrichting met veel groen. Je kunt op het gebied van woonstijl veel doen met de juiste binnenpot kopen, en op die manier het interieur naar één stijl krijgen. Lees in dit artikel over de botanische woonstijl, en de aansluiting bij je interieur.

Inrichten met een beperkt budget

Iedere starter zal het wel kennen, alles is zo duur. Je kunt het creatief oplossen door te kiezen voor de vintage of retro woonstijl, want dan kun je weleens iets vinden in de kringloop. Als het kastje of tafeltje wat gebruikersschade heeft, met een kleedje en kunststof potten kun je veel verbloemen. Een woning inrichten hoeft niet duur te zijn, als je maar kiest voor een vintage of retro woonstijl en die dan botanisch maakt. Je zult dan ook je doel bereiken, want zo’n woonstijl is zo rustiek, het zal snel je thuis zijn. Bedenk dat er op kantoren niet voor niets planten zijn, het is allemaal doordacht, het is om de stress te drukken. Echter je moet niet kiezen voor kantoorplanten, mits je die mooi vindt, maar voor voordelige kamerplanten zoals de Areca Goudpalm, Graslelie, of Krulvaren. Dit soort planten zijn te kopen voor minder dan tien euro per stuk, en ze gaan jarenlang mee. Wil je graag een grote plant in huis hebben, dan is de Bananenplant een aanrader.

Leuke combinaties scheppen sfeer

Je kunt de woonstijl doortrekken naar buiten. Stel, je hebt die botanische woonstijl met veel planten in potten, om dat dan ook op het balkon te hebben. Sommige planten kunnen het hele jaar door buiten, anderen moet je beschermen tegen vorst. Enkele potplanten die winterhard zijn, de Kahori en dat is tevens een goedkope plant, en Bergthee. Als je het lukt om een leuke combinatie te maken van je woning en je tuin of balkon, dan schep je sfeer. De overgang van binnen naar buiten is dan zo minimaal, de tuin of het balkon is dan echt die toevoeging aan de woning. Kijk niet alleen naar kunststof potten. Buiten kan een zinken pot weleens mooier zijn, en binnen een kamerplant in een mand. Lastiger is misschien de woonstijl doortrekken naar de bovenverdieping, maar zal je daar naar streven? Mogelijk is beneden retro of vintage wat je botanisch hebt gemaakt daar de stijl, en in de slaapkamer de romantische woonstijl.

De juiste pot kiezen

Het is duidelijk, het botanische moet je hebben. Je verkrijgt een rustieke woning, en een krasje op een tafelblad kun je er mooi mee verbloemen. Wat rest is de juiste stijl binnen- en buitenpot kiezen. Het stijlvolle merk Elho Pure is in veel verschillende uitvoeringen te verkrijgen, en van der Leeden is dan meer dat mandje wat je altijd wel kwijt kan en waar je nooit op uitgekeken raakt. Naast de stijl is het formaat belangrijk, en op die manier is het best zoeken naar de juiste pot. Dan is het nog zoeken naar buitenpotten voor de tuin of het balkon, een zinken emmer of kunststof pot? Het enige wat vaststaat is het eindresultaat, jij verkrijgt de woning die je wilt hebben.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.