Zo organiseer je jouw spullen op een slimme manier!

Sommige mensen vinden het geweldig en voor anderen is het echt iets om tegen op te zien. Kun jij al raden waar ik het over heb? Het opruimen en organiseren van al jouw spullen die je in de loop der tijd hebt verzamelt. Weggooien is geen optie, maar omdat overal wel wat ligt, zie je soms door de bomen het bos niet meer en kun jij dat ene item dat je nu net nodig hebt niet meer terugvinden. Of je nu een hobby hebt waarvoor je van allerlei materiaal nodig hebt of een grote selectie aan sieraden en juwelen, dan helpen wij jou graag om dit op een handige manier te organiseren.

Waar te beginnen.

Waar moet ik beginnen? Een vraag die ik mijzelf altijd stel voordat ik begin aan het opruimen van al mijn spulletjes. Zelf ben ik van nature een rommelige persoon, ik verzamel van alles en ben graag creatief bezig. Als jij dit artikel leest is dat vast iets waarin jij jezelf herkent. Wellicht heb je een hobby of verzameling waar een hoop losse spulletjes bij komen kijken. Of het nu gaat om al die leuke stofjes en knopen als je houdt van naaien of je een verzameling hebt aan uitgeknipte recepten en culinaire tijdschriften. Misschien ben jij wel een verzamelaar van bijzonder munten of lukt het je maar niet om die prachtige kunstwerkjes van jouw kinderen weg te gooien. Het maakt niet uit wat het is, hieronder speciaal voor jou een paar handige tips om alles georganiseerd te kunnen opbergen.

Verzamel alles.

Het handigste is om al jouw spullen die gerelateerd zijn aan hetzelfde onderwerp op één plaats in huis te verzamelen. Denk niet te lang na over waar jij deze spullen gaat neerleggen, het belangrijkste is dat je alles op een grote hoop legt en op deze manier inzicht krijgt om hoeveel spullen het nu daadwerkelijk gaat. Kom je tijdens het verzamelen items tegen die je niet nodig hebt, gooi deze dan direct weg of stop ze in een zak voor de kringloop. Weet je niet zeker of je iets wil houden of weggooien, denk dan niet verder na en leg het op de grote stapel.

Categoriseren & opbergen.

Nu je een beeld hebt van al jouw spulletjes, probeer jij alles zo logisch mogelijk te categoriseren. Ben jij kunstenares, begin dan bijvoorbeeld door het sorteren van al jouw verf, penselen en tekenspullen. Sorteer alles op een logische manier die werkt voor jouw. Ben jij een echte beauty liefhebster, sorteer dan bijvoorbeeld al jouw haar accessoires, make-up spulletjes. Heb je items die niet bij een bepaalde categorie passen, leg deze dan bij elkaar en zo vormen zij samen de categorie: overige spullen. Berg alle bijbehorende spullen bij elkaar op in opbergdozen, ordners en dergelijke.

Labelen.

Nu komt eigenlijk het allerleukste onderdeel, namelijk het labelen van de opbergers en iets wat jou na al dit zware werk veel voldoening zal geven. Met Dymo labels heb je een ruime keuze uit verschillende maten en soorten, zodat je op iedere opberger het juiste label kunt plakken. Op deze manier ben jij er zeker van dat je nooit meer iets kwijt bent en jouw tijd kunt besteden aan dingen die je echt gelukkig maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.