Zó richt je jouw droombadkamer in

Een mooie, perfect gestylede badkamer: wie droomt daar nu niet van? Zeker als je je nieuwe woning aan het renoveren bent, is een opknapbeurt van de badkamer welkom. Of misschien ben je juist al heel lang ontevreden over je huidige badkamer en wil je hier echt eens iets aan doen. Déze tips helpen je op weg om er een succes van te maken.

Luxe bad

Het bad wordt toch wel gezien als het mooiste onderdeel om toe te voegen aan de badkamer. Is er de ruimte voor in jouw badkamer? En ga je graag in bad? Dan is het natuurlijk zeker een aanrader! Kies meteen voor een luxe bad, als eyecatcher in de ruimte. Zo is een vrijstaande badkuip een plaatje. Zet het bad op een centrale plek in de badkamer of juist meer in de hoek. Het is maar net wat uitkomt met de verdere indeling van de ruimte. Alleen met het bad ben je er trouwens nog niet. Er hoort natuurlijk ook een sierlijke kraan bij. Wil je deze aan het bad hebben, of juist in de muur? Bedenk wat je het mooist vindt staan.

Comfortabele douche

Het is leuk om het bad de hoofdrol te laten spelen in de badkamer. Ga je een bad kopen? Bedenk dan meteen of je in het bad wilt douchen, of dat je voor een losse douche in de badkamer kiest. De tweede optie is toch wel de comfortabelere keuze. Zo heb je immers geen hoge instap over de badrand. Kies meteen voor een moderne inloopdouche, waar je zo in wandelt. Het zorgt voor een strakke, eigentijdse look in je badkamer. Zeker in combinatie met stijlvolle glazen wanden om de douchecabine heen. Ook ideaal? Laat een inkeping maken in de wand bij de douche, om je shampoo en andere verzorgingsproducten op kwijt te kunnen. Een stijlvolle tegel aan de wand mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Ruime wastafel

Van tanden poetsen tot haren borstelen, dat doe je bij de wastafel. Deze is er in veel looks en stijlen te vinden. Ga je bijvoorbeeld voor een klassieke witte wasbak? Of kies je liever voor bijvoorbeeld een marmeren variant? De bijbehorende tafel kies je uit in sfeervol hout of juist in stoer metaal, om een paar opties te noemen. Wat je ook aanspreekt, het is in ieder geval ideaal als de wastafel lekker ruim is. Zo kun je er verschillende spulletjes op kwijt. Ook kun je zo makkelijker met z’n tweeën tegelijkertijd bezig zijn bij de wastafel. We kennen immers allemaal wel de zogenoemde ochtendspits in de badkamer! Zeker in een gezin is hier sprake van.

Modern toilet

Hoewel het optioneel is, is er in veel badkamers ook een toilet te vinden. Wel zo praktisch! Plaats bij een renovatie een modern toilet in de badkamer. Dit is een zwevend toilet, met dual flush. Een zwevend toilet is praktisch, omdat je eronder veel makkelijker kunt schoonmaken dan bij een staand toilet. En met dual flush bespaar je water, wat natuurlijk een slimme en duurzame oplossing is. Je hebt daarmee namelijk twee knoppen voor het doorspoelen: een voor de kleine en een voor de grote beurt. Wel zo praktisch.

Stijlvolle afwerking

Welke stijl je ook kiest voor de badkamer, zorg in ieder geval voor een stijlvolle afwerking. Dit zie je namelijk echt terug! Het is als een kers op de taart. Je kunt namelijk nog zo je best doen om perfect sanitair uit te kiezen, als de afwerking slordig is, valt het geheel toch tegen. Je kunt hier zelf mee aan de slag gaan. Ook goede vakmensen kunnen de nette afwerking realiseren. Zorg onder andere dat het voegwerk bij de tegels netjes wordt gedaan. Ook het kitwerk bij de randen van je sanitair moet er fraai uitzien. Sluit stopcontacten netjes aan en plaats deze op logische plekken. Zorg dat de plankjes voor je shampoo precies goed aan de muur hangen. Ook de andere accessoires krijgen een elegante afwerking. Dat staat prachtig!

Van de grootste onderdelen tot de kleinste details, het is inmiddels wel duidelijk dat je voor het complete plaatje wilt gaan. Juist zo lukt het om een droombadkamer in te richten. Zie jij je nieuwe badkamer al helemaal voor je?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.