Hoe voel je je ’s zomers de beste versie van jezelf?

De zomer, dat is toch wel dé tijd om te shinen. Maar daarvoor is het wel belangrijk dat je lekker in je vel zit. Misschien voel je je ’s zomers standaard al de beste versie van jezelf. Dan heb je geluk natuurlijk. Of heb je hier juist nog wat tips en inspiratie bij nodig? Lees dan zeker even verder.

Geef je huid een boost

Als je huid straalt, straal jij mee. Geef je huid daarom een boost. Dit is in ieder seizoen belangrijk, dus ook zeker in de zomer. Je huid verzorgen doe je van binnen en van buiten. Vitamine C helpt je hierbij! Wat doet vitamine C? Het helpt om een oneffen, doffe tint te verbeteren. Ook kun je er beginnende rimpels, fijne lijntjes, pigmentvlekken en acne-littekens mee aanpakken. Vitamine C kun je uit eten halen, waaronder citrusvruchten en broccoli. Je kunt het ook op je huid aanbrengen met de juiste verzorgingsproducten. Vitamine C is een antioxidant die vrije radicalen kan neutraliseren. Dat is belangrijk, omdat vrije radicalen verantwoordelijk zijn voor het afbreken van collageen in onze huid. Dit kan resulteren in een losse, slappe huid evenals pigmentvlekken, rimpels en fijne lijntjes. Vitamine C helpt om dit proces te voorkomen en om beschadigde huidcellen te herstellen!

Juiste bescherming

Bescherm je huid ’s zomers goed. Het zonlicht heeft immers veel impact op je huid. Meerdere soorten UV-stralen beschadigen je huid, waaronder UVA- en UVB-stralen. Je huid dient altijd goed beschermd te worden tegen dagelijkse zonnestralen. Het hele jaar rond, en zeker in de zomer. Daarom kun je een goed serum met SPF wel gebruiken. Met beschermingsfactor SPF 50+ bescherm je je huid effectief tegen UVA-en UVB stralen, lange UVA en infraroodstralen. Is het buiten heel zonnig? Of blijf je de hele dag in de zon? Denk er dan ook aan om UV-werende kleding te dragen.

Goede hydratatie

Hydratatie is altijd belangrijk. Maar in de zomer heb je al helemaal genoeg vocht nodig gedurende de dag. Je transpireert immers sneller en meer. Ook de hitte maakt dat je lichaam om meer vocht vraagt. Het is slim om altijd drinken bij de hand te hebben, of je nu thuis of onderweg bent. Stop bijvoorbeeld standaard een waterfles in je tas. Door goed te blijven drinken, krijg je ook minder snel hoofdpijn op hete dagen. Dit is een veelvoorkomende klacht, die je hopelijk al de baas kunt blijven door meer water te drinken. Ga uit van zo’n twee liter water per dag. Thee telt ook natuurlijk. Of kies voor bruiswater. Extra koud? Dan voeg je ijsklontjes aan je glas water toe.

Comfortabele outfits

Natuurlijk wil je er leuk uitzien ’s zomers! Maar let er daarnaast op dat je outfits vooral comfortabel zijn. Kies voor luchtige, ademende stoffen. Katoen, bamboe en linnen zijn ideaal bijvoorbeeld. En draag je kleding lekker flowy of zelfs oversized, zodat je lichaam kan blijven ademen. Je schoenen tellen ook mee. Draag comfortabele sneakers. Dat is toch wel dé schoen voor de zomer. Of trek sandalen of slippers aan, om je voeten goed te laten luchten. Daar kom je ook de warmste dagen op door.

Gezonde levensstijl

Het kan ’s zomers wat moeilijker zijn om je gewoontes vast te houden. De dagen zijn langer, dus je slaapt al snel korter. Of misschien eet je vaker buiten de deur en raakt je gewone eetritme wat verloren. Toch is het wel slim om je bekende levensstijl zo goed mogelijk vast te houden. Daar is je lichaam immers aan gewend! Maak daarbij zoveel mogelijk gezonde keuzes, want daardoor zit je beter in je vel. Eet gevarieerd, zodat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. En probeer genoeg te slapen. We geven toe, dat kan op de hete dagen best een uitdaging zijn. Het helpt om je slaapkamer zo goed mogelijk te koelen. Zet ’s nachts de ramen open zodat er voldoende frisse lucht binnenkomt in de ruimte. Overdag kun je de ramen en gordijnen juist beter dichthouden, om de warmte te weren.

Zeker als je snel last hebt van de hitte, kan de zomer soms best uitputtend zijn. Toch hopen we dat je je met de bovenstaande tips zo goed mogelijk voelt. Of dat je zelfs heerlijk in je vel zit, wat uiteraard helemaal ideaal is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.