10 tips voor beginnende kampeerders!

Kamperen is een geweldige manier om buiten te komen en van de natuur te genieten. Het is ook een mooi moment om een band te krijgen met familie en vrienden, en om eten te koken boven een open vuur. Maar voor je op kampeertocht gaat, zijn er een paar dingen die je erover moet weten! In deze blogpost hebben we het over 10 tips voor beginnende kampeerders, zodat je de best mogelijke ervaring kunt hebben en je beter voorbereid voelt dan ooit tevoren.

1. Zet je tent ergens vlak en droog op met een goede gronddekking

Je tent opzetten op onverharde wegen kan als het te hard regent overstromingen veroorzaken die zowel jou als je bezittingen in gevaar brengen, dus neem het risico niet, tenzij je erg nat wilt eindigen. Een handige extra tip is dat je beter een lichte tent kan meenemen als je ver moet wandelen voor je perfecte camping spot.

Wees je voortdurend bewust van andere mensen die om je heen kamperen en zorg ervoor dat je niets gevaarlijks doet, zoals proberen in een hangmat tussen twee bomen te slapen terwijl het waait. Het is beter om het veilig te spelen dan achteraf problemen te hebben.

Neem als het even kan extra dekzeilen of lakens mee voor de vloer van je tent, want het laatste wat je wilt als je probeert te slapen is stenen die in je rug graven of een oneffen ondergrond met takken die eronderuit steken en alles bedekken met vuil en bladeren. Ook al lijken ze overdag ongevaarlijk, deze dingen zullen uiterst oncomfortabel zijn zodra de duisternis op je kampeerplek neerdaalt, dus neem deze tip serieus! Wil je graag camperen maar vind je een tent wel erg primitief? Dan zijn er tegenwoordig ook genoeg andere opties om toch dit campeergevoel te behouden, maar met net wat meer luxe. Zo bestaat er tegenwoordig ook de Glamping! Mijn favoriete bestemming is dan ook een glamping italie.

2. Neem een kaart van de omgeving mee

Neem zeker een kaart van de algemene omgeving mee en weet hoe je die moet gebruiken. Je moet ook eventuele paden of wegen in de buurt kunnen herkennen, zodat je niet verdwaalt als je er bent! Als er toch iets mis gaat, zorg dan dat je telefoon volledig opgeladen is voor je op avontuur gaat, want toegang hebben tot Google Maps zal zeker van pas komen. Echter kan het natuurlijk ook juist leuk zijn zonder Google Maps op stap te gaan, en puur te vertrouwen op je papieren kaart!

3. Neem insectenspray mee, zonnebrandcrème, en voldoende water .

De insecten kunnen behoorlijk vervelend zijn als je in de wildernis bent, dus zorg ervoor dat je zo mogelijk insectenspray met deet meeneemt. Vergeet ook niet je hele reis lang zonnecrème op te smeren en veel water te drinken! Je wilt niet dat iets een domper zet op je plezierige tijd buiten.

4. Zoek uit of er beren in de buurt van je kampeerplaats zijn voor je gaat kamperen .

Dit is heel belangrijk als je van plan bent in een tent te slapen. Je wilt beslist niet wakker worden en ontdekken dat er een beer vlak voor je tent staat! Als het mogelijk is, probeer dan voor de zekerheid wat berenknots mee te nemen. In Nederland zal dit natuurlijk niet zo snel gebeuren, maar als je gaat kamperen in andere landen zoals bijvoorbeeld Canada, dan weet je vrij zeker dat er altijd beren in de buurt kunnen zijn.

5. Weet hoe je een vuur kunt maken zonder lucifers of aanstekers .

Als je nog niet weet hoe je een vuur moet maken, zorg dan dat je voorbereid komt met wat vuursteen en tondel. Neem ook lucifers of aanstekers mee voor het geval je eerste methode niet werkt!

6. Oefen thuis met het opzetten van je tent voor je op reis gaat, zodat je er niet mee zit te worstelen als het zover is .

Als je nieuw bent met kamperen, kan dit een paar pogingen vergen voor je het onder de knie hebt. Het is beslist beter om eerst thuis te proberen je tent op te zetten, zodat je, als het zover is, geen kostbare reistijd verspilt aan het uitzoeken hoe het werkt!

7. Wees voorbereid op ontmoetingen met wilde dieren door zo nodig berenspray of pepperspray mee te nemen

Het is altijd geweldig om wilde dieren van dichtbij te kunnen ontmoeten, maar als je je niet op je gemak voelt in de buurt van dieren, zorg er dan voor dat je wat berenspray of pepperspray meeneemt voor het geval dat!

8. Bewaar voedsel uit de buurt van waar mensen zullen slapen

Als je kampeert, is het belangrijk om al het voedsel opgeborgen te houden op een plek waar geen mensen slapen. Dit is omdat dieren de heerlijkheid zullen kunnen ruiken en misschien zullen proberen in je voorraad te komen!

9. Houd de weerberichten in de gaten.

Als er regen verwacht wordt, zorg dan dat je voldoende waterdichte kleding voor iedereen meeneemt, en ook andere uitrusting zoals extra batterijen en zaklampen om je veilig te houden tijdens elke soort storm of regenval.

10. Pak kleding in die je in laagjes kunt dragen.

Je zult waarschijnlijk in allerlei weersomstandigheden en temperaturen buiten zijn, dus neem je best meerdere lagen mee om te dragen. Zo kun je je tijdens je reis comfortabel aanpassen aan de veranderingen in temperatuur. Soms kan het weer ook heel snel omslaan.

Zo, nu ben jij als beginnend kampeerder in ieder geval iets beter geïnformeerd voor je aan je avontuur begint. Laat ons vooral weten hoe het is gegaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.