3 tips om strepen te voorkomen tijdens het verven

Verven is iets wat we eigenlijk allemaal wel kunnen. Het is dan ook tevens een klusje wat veel van ons voor eigen rekening nemen. Dat betekent echter niet dat dit altijd het gewenste resultaat oplevert. Eén van de meest voorkomende fouten en irritaties bij het aanbrengen van verf zijn toch wel de zichtbare strepen die dit oplevert. Met name wanneer de zon direct op de muur schijnt, zie je direct waar de aanzet van jouw kwast is gezet. Zonde, want dit doet teniet aan de strakke en mooie uitstraling van een nieuwe lik verf op de muren. Ook spijtig voor alle tijd die je hierin hebt geïnvesteerd. Gelukkig is streeploos verven echt te leren. Dankzij de volgende drie tips zullen er nooit meer strepen ontstaan tijdens het verven.

1. Koop goede verf

Goede voorbereiding is het halve werk. Zonder de juiste materialen kun je nooit een opperbest resultaat verwachten. Daarom begint het allemaal al bij het kopen van verf en kwasten. Kies voor kwalitatieve merken zodat je er zeker van kunt zijn dat het aan de verf niet kan liggen. Denk bijvoorbeeld aan sigma verf. Dit merk wordt vaak gebruikt door professionele schilders doordat het gemakkelijk aan te brengen is en ook nog eens een goed eindresultaat oplevert. Bovendien kun je bij Sigma altijd deskundig advies verwachten. Kom je er dus even niet uit en zit je met vragen? Dan weet je dat deze beantwoord zullen worden. Maak dus van goedkoop geen duurkoop en kies gelijk voor kwaliteit. Dan heb je alvast de eerste stap naar een mooier en streeploos resultaat gezet.

Kwaliteitsverf is duidelijk te herkennen aan de wijze waarop deze kan worden uitgesmeerd over de muur. Je ziet dat dit veel soepeler verloopt, waardoor de banen sneller en grondiger gezet kunnen worden. Natuurlijk geeft dit geen garantie dat er helemaal geen banen zullen ontstaan, maar de kans is wel aanzienlijk kleiner. Goed dekkende muurverf (zeker voor beginners) is sigma perfect matt. Deze verf is snel, gemakkelijk en bovenal egaal aan te brengen. Zo geniet je van een strak en mooi resultaat.

2. Werk niet te langzaam

Natuurlijk wil je secuur te werk gaan. Zeker als dit de eerste keer is dat je in huis schildert. Wanneer je echter te langzaam schildert, kan dit ertoe leiden dat sommige banen eerder opdrogen en er kleurverschil ontstaat. Uiteindelijk worden hierdoor de verschillende banen steeds beter zichtbaar. Zeker wanneer de zon direct op de muur schijnt. Het is belangrijk dat een muur in zijn geheel kan drogen. Daarom is het goed om niet te langzaam te werken. Werk met de juiste kwasten en probeer tempo te maken. Lukt dit je niet? Vraag dan om hulp. Met twee personen is de volledige muur binnen mum van tijd bedekt.

3. Gebruik voldoende verf

Probeer zeker niet te besparen door steeds minder verf te gebruiken. Wanneer de verf oneven over de muur wordt verdeeld, zal dit leiden tot extra strepen. Dompel je kwast daarom van begin tot eind op dezelfde manier onder en verf nooit te droog. Met goede kwaliteitsverf zullen de banen zo beter uitlopen en worden strepen zo goed als voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.