4 aandachtspunten bij een winterjas kopen

Heeft jouw winterjas de afgelopen winter niet overleefd? Zorg er dan voor dat je voor aankomende winter een nieuwe hebt. Het is immers geen pretje om op koude dagen in een zomer- of tussenjas de deur uit te gaan. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe winterjas, raden wij je aan hier de tijd voor te nemen. Mogelijk kun je nog wel wat hulp gebruiken in jouw zoektocht. Daarom zetten wij hier 4 aandachtspunten op een rijtje die van pas komen bij een winterjas kopen.

1. Maat

De maat is het belangrijkste aandachtspunt bij een winterjas kopen. Het is namelijk van belang dat de jas jou past. Als je weet welke maat je hebt, koop je mogelijk een winterjas in dezelfde maat. Een logische gedachtegang, maar wij raden je niet aan deze aanpak te hanteren. Waarom niet? Omdat niet iedere winterjas even groot uitvalt. Pas een jas daarom altijd aan voordat je hem koopt. Koop bij voorkeur een ruime winterjas. De jas moet immers probleemloos dicht kunnen als je er een dikke trui onder draagt. Vergeet ook niet naar de lengte te kijken. Een jas die tot halverwege jouw billen komt heeft de voorkeur. Koude lucht trekt dan niet snel onder jouw jas.

2. Kleur

Ben je al voorzichtig begonnen aan de zoektocht naar een nieuwe winterjas? Dan heb je ongetwijfeld al ontdekt dat je een jas heren in allerlei kleuren kunt kopen. Veel mensen kiezen een winterjas in de kleur die zij zelf mooi vinden, terwijl anderen op de trends afgaan. Helaas is dit niet altijd de beste keuze. De kleur die jouw voorkeur heeft kan dit jaar in de mode zijn, maar is dit volgend jaar mogelijk niet meer. In dat geval draag je de jas misschien maar één winter. Zonde, want winterjassen kunnen vaak meerdere jaren mee. Kies daarom liever voor een neutrale kleur.

3. Materiaalgebruik

Wie op zoek is naar een nieuwe winterjas, doet er goed aan naar het materiaal te kijken. Niet alle winterjassen worden namelijk gemaakt van dezelfde materialen. Voor een parka worden bijvoorbeeld andere materialen gebruikt dan voor een teddy jas dames. Niet ieder materiaal is even warm. Vandaar dat dit een belangrijk aandachtspunt is. Je wilt immers wel een winterjas kopen die jouw lichaam warm houdt op koude dagen.

4. Prijs

Ondanks dat de prijs hier het vierde aandachtspunt is dat we behandelen, kijken veel Nederlanders er als eerste naar. Niemand wil immers onnodig veel betalen voor een winterjas. Begrijpelijk, maar wij raden je aan hier ook niet op te bezuinigen. Een goedkope winterjas wordt namelijk gemaakt van mindere materialen. Zo’n jas houdt de warmte vaak minder goed vast, waardoor je het sneller koud krijgt. Het is niet verkeerd om op de prijs te letten, maar laat je hier vooral niet te veel door leiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.