4 Tips om je gewrichten soepel te houden

Mensen die ouder zijn krijgen vaak te maken met vermoeide en stroeve gewrichten. Dit is natuurlijk niet optimaal, je wilt namelijk in staat zijn om zo normaal mogelijk te kunnen bewegen. Om hiervoor te zorgen is het van belang dat je de nodige stappen onderneemt. Welke stappen zijn dit dan precies? Wij hebben in dit artikel de beste tips op een rijtje gezet die je kunt volgen om jouw gewrichten soepel te houden. Met deze tips en tricks weet je zeker dat je zo normaal en gezond mogelijk kunt bewegen!

Gebruik een voedingsmiddel

Een van de meest eenvoudige manieren waarop je van je stroeve gewrichten af kunt komen is door een voedingsmiddel te nemen. Een middel als groenlipmossel of curcumine is in staat om de natuurlijke hoeveelheid vocht tussen je gewrichten te verhogen. Dit heeft als gevolg dat het lichaam op een natuurlijke manier in staat is om de gewrichten weer soepel te krijgen en om de stroefheid te verminderen. Voor je het weet kun je weer op een normale manier je gewrichten gebruiken, zonder er last van te hebben. Je kan producten als curcumine of groenlipmossel kopen bij verschillende webshops en drogisterijen.

Blijf zoveel mogelijk in beweging

De volgende tip is om zoveel mogelijk in beweging te blijven op een dag. Vermijd een positie die je te lang vasthoudt. Als je bijvoorbeeld aan een bureau werkt, moet je om de 15 minuten opstaan en jezelf uitstrekken. Doe hetzelfde terwijl je thuis zit te lezen of televisie kijkt. Door te bewegen zal je ervoor zorgen dat de gewrichten gebruikt zullen worden en dat er meer smeermiddel wordt aangemaakt in het lichaam.

Minimaliseer de belasting van je gewrichten

Vermijd houdingen of bewegingen die de gewrichten extra belasten. Het openen van een potje met een deksel kan bijvoorbeeld moeilijk zijn als je last hebt van handartritis. Een oplossing is om het potje op een doek te zetten, met je handpalm op de pot te leunen de het deksel te draaien met behulp van een schouderbeweging. Of koop een potopener die het deksel vasthoudt die het potje zelf open kan maken. Het draait erom dat je de belasting van je gewrichten moet verminderen. Door hierop te letten zal je minder last krijgen van de klachten.

Maak het leven wat simpeler

Dit is niet echt een tip die de pijn minder maakt, maar die wel echt kan helpen. Vereenvoudig het leven zoveel mogelijk als je van jouw klachten af wilt komen. Doe geen onnodige activiteiten meer (koop bijvoorbeeld kleding die niet gestreken hoeft te worden). Zorg voor genoeg werk- en opslagruimten; bewaar veelgebruikte spullen binnen handbereik. Bewaar dubbele huishoudelijke artikelen op verschillende plaatsen, denk aan de keuken en alle badkamers. Door hierop te letten zal je alles binnen handbereid hebben. Dit maakt het een stuk makkelijk om te leven met je stijve gewrichten.

Door op deze zaken te letten is het mogelijk om je gewrichten soepel te houden en om het jezelf net even wat makkelijker te maken. Je kunt namelijk prima leven met stroeve gewrichten, je hoeft alleen een paar aanpassingen te maken in het dagelijks leven.

Zo dat was hem weer ?

Heb je nog leuke ideeën waarover je wil dat ik wat content schrijf? Laat het vooral achter in de reacties.

X. Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.