5 tips om je tuin zomerklaar te maken

Na al dat binnen blijven tijdens quarantaine merk ik dat ik toch snel een uitweg zoek in de tuin. Hoewel het af en toe een hoop werk is wat betreft onderhoud, is het stiekem best leuk om hem zo mooi mogelijk te maken. De laatste dagen ben ik daarom vooral bezig geweest met hoe ik mijn tuin wat gezelliger kan maken. Het is namelijk hoogs tijd dat we in de zomer weer een beetje bij elkaar kunnen komen en een barbecue kunnen organiseren! Ik geef je 5 tips die jou helpen om je tuin helemaal zomer ready te maken.

Go green

Maak je groene vingers klaar, want wat is een tuin zonder bloemen en planten? Het brengt meteen leven in je tuin en het maakt het een stuk gezelliger. Probeer vooral uit te vinden welke kleuren jou aantrekken en speel daar een beetje mee. Als je niet van tuinieren houdt kun je altijd nog op zoek gaan naar kunstplanten. Dit is ideaal als je je niet bezig wil houden met onderhoud en goede kunstplanten zijn haast niet meer van echte planten te onderscheiden. 

Decoratie

Decoratie is een must voor je tuin! Hiermee kan je helemaal je eigen draai aan je tuin geven en het net iets persoonlijker maken. Denk bijvoorbeeld aan sierkussens op je tuinset, kaarsjes op een bijzettafeltje of misschien een klein watervalletje. Ook bij de decoratie kan je heel erg spelen met kleuren en met verschillende kleuraccenten kan je ieder seizoen een andere sfeer creëren. Je kunt ook kijken naar decoratie aan je wand of schutting, zoals lampjes of een tuinschilderij. 

Mooie tuinset

Natuurlijk moet je ook ergens lekker op kunnen zitten en relaxen. Een goede tuinset is vaak wat aan de dure kant, maar je moet het ook meer zien als een investering waar je nog jaren plezier van zal hebben. Ik had voorheen een paar stoelen van een paar tientjes, maar al snel kwam ik erachter dat ik iets van goede kwaliteit nodig had. Daarnaast geeft het toch meer een luxe gevoel en zal je sneller vrienden uitnodigen om in de tuin te relaxen. 

Verlichting

Ik heb het al eventjes gehad over lampjes aan de schutting en verlichting is dan ook niet te missen in een goede tuin. Niet alleen overdag, maar ook in de avond wil je dat je tuin er gezellig uitziet. Vooral op warme zomeravonden kan je dan wat langer buiten blijven zitten. Verlichting kan al snel als ingewikkeld worden gezien en het schrikt je misschien af, maar dit hoeft helemaal niet! Veel lampjes, zoals die aan de schutting, kunnen ook op zonne-energie. Wat ook weer een voordeel is omdat het geen energie verbruikt 😉

Barbecue

Als laatste wil ik toch wel even benoemen hoe fijn is om een gasbarbecue te hebben. Het is ideaal om van de zomer een feestje te geven en een barbecue te organiseren. Vooral nu je sommige vrienden door de coronamaatregelen al een tijdje niet meer hebt gezien. Een barbecue is niet alleen praktisch, maar ook een mooie decoratieve toevoeging aan je tuin. Ik heb die van mij inmiddels al ingeslagen en ik was verrast dat dit niet eens zo heel veel geld hoefde te kosten.

gasbarbecue

Ik hoop dat ik je met deze tips heb kunnen overtuigen dat het niet veel moeite hoeft te kosten om je tuin gezellig en zomerklaar te maken. Je hebt hiervoor echt geen professionals en een groot fortuin nodig. Het kost alleen een beetje creativiteit en inspiratie!

Liefs, Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.