Verhuistips voor een soepele verhuizing

Je kent dat gevoel wel dat je toe bent aan iets nieuws. Een likje verf, nieuwe meubels of een nieuwe keuken; er is veel mogelijk. Maar soms is dat niet genoeg. Als je de knoop doorhakt en op zoek gaat naar een nieuwe woning, dan heb je er al heel wat werk op zitten. Toch is de verhuizing zelf waarschijnlijk de meeste moeite. Met deze verhuistips verloopt jouw verhuizing relaxt en kun je snel genieten in je nieuwe woning. Ben je nou echt totaal niet van het zware tilwerk? Dan kan je altijd nog een verhuisbedrijf hiervoor inhuren, zoals Sirelo!

Kans om te ontspullen

Ontspullen waar veel mensen mee bezig zijn of op zijn minst behoefte aan hebben. Je hoeft waarschijnlijk niet alle spullen die je de afgelopen jaren verzameld hebt mee te nemen naar je nieuwe woning. Als je minder spullen hebt, duurt de verhuizing ook minder lang. Daarnaast kun je nog wat bijverdienen door de spullen die je niet meer hoeft op Marktplaats te zetten. Heb je hier geen tijd voor? Dan is de kringloopwinkel waarschijnlijk ook erg blij met jouw oude kleding, schoenen, televisie of meubels. Wanneer je gaat verhuizen, kom je erachter dat je nog meer spullen hebt dan je al dacht. Word je er blij van om al deze spullen mee te nemen of zie jij in je nieuwe huis geen plek voor die lamp waar je al jaren tegenaan kijkt?

Netjes inpakken is het halve werk

Door alles op te bergen in dozen en deze vervolgens te labelen bewaar je het overzicht. Daarnaast kun je dozen makkelijk stapelen en beschermen deze de spullen die je mee wil verhuizen. Kies voor echte verhuisdozen. Deze zijn stevig en robuust. Je wil niet de trap op lopen met een doos die het ieder moment kan begeven. Bij het uitzoeken van je spullen, kun je de items die bij elkaar horen alvast bij elkaar in de doos verzamelen, zoals een doos met keukenspullen, badkameritems (kun je direct je favoriete zilvershampoo neerzetten in de douche), slaapkameraccessoires en ga zo maar door. Je kunt de dozen direct in de juiste ruimte neerzetten en je hoeft niet alle dozen door te spitten wanneer je opeens een blikopener of kaasschaaf nodig hebt.

Administratieve zaken regelen

Een verhuizing is niet alleen het verplaatsen van je spullen van het ene naar het andere huis of appartement. Er komen nogal wat administratieve zaken kijken bij een verhuizing. Vergeet bijvoorbeeld niet om adreswijzigingen door te geven aan belangrijke instanties en personen. Je kunt het maar beter goed geregeld hebben, want dat voorkomt een hoop problemen. Bijvoorbeeld wanneer je een boete of rekening over het hoofd ziet. Check ook of je verzekeringen moet aanvragen of aanpassen, zoals de inboedelverzekering. En blijf je bij je huidige aanbieder van gas, water en licht of is dit een mooi moment om over te stappen? Ten slotte dien je je, wanneer je verhuist naar een andere gemeente, in te schrijven bij de nieuwe gemeente via de Basisregistratie Personen.

Vergeet ook niet om je parkeervergunning aan te vragen. Soms moet je hier meerdere maanden op wachten. Als je dit hebt gedaan en je moet een tijd wachten, kijk dan ook even op Mobypark. Hier kun je voor een goede prijs een parkeerplaats van een buurman huren, die hem zelf niet gebruikt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.