5 tips voor het combineren van kleding

Kleding combineren is niet makkelijk. Je herkent vast het gevoel dat je geen leuk kledingstuk kan vinden terwijl je kledingkast bomvol ligt. Het ene moment kan je prachtige combinaties maken en op andere momenten vraag je jezelf af hoe je sommige items ooit hebt kunnen kopen. Alhoewel kleding combineren lastig blijft, laat een goede outfit wel zien wie jij bent. Door de juiste items te combineren, van comfortabele items tot sexy items, komt je persoonlijkheid naar boven. Ik geef je vandaag 5 tips om je wat beter op weg te helpen met het combineren van kleding

1. Begin met één kledingstuk

Je hebt waarschijnlijk altijd wel 1 item in je hoofd die je zou willen dragen. Bijvoorbeeld dat ene opvallende jurkje, die comfort schoenen of die leuke blouse. Start met dit kledingstuk en werk verder vanuit daar. Het is namelijk moeilijker wanneer je meerdere dingen tegelijk pakt en dat allemaal probeert te matchen. Kies iets waarvan je zeker weet dat je dat leuk vindt en begin daarmee te spelen. Kijk naar de print en de kleur; wat past daarbij? Welke schoenen passen eronder?

2. Monochrome kleuren

Een goed gecombineerde outfit kan ook bestaan uit één specifieke kleur, maar waarvan de items bestaan uit verschillende tinten van die kleur. Hierdoor lijkt het alsof je goed hebt nagedacht over het stijlen en door de verschillende laagjes ziet het er sophisticated uit. Een ander voordeel is dat je er slanker uit kan zien wanneer je verschillende tinten van een kleur met elkaar combineert. Ga voor een donkerblauwe jeans met een lichtblauw shirtje bijvoorbeeld.

3. Accessoires

Vaak kan je het gevoel hebben dat je een goede outfit bij elkaar hebt gevonden, maar dat er toch nog iets mist. Vaak zijn het de accessoires die ontbreken. Je kunt je look compleet maken met een mooi horloge of grote sierlijke oorbellen. Het geeft opnieuw wat meer laagjes aan je outfit en het kan een groot verschil maken. Draag bijvoorbeeld een mooie ketting als je een open hals hebt door een open blouse of draag kleurrijke oorbellen bij een wat neutrale outfit.

4. Prints

Printjes combineren kan ook wel eens lastig worden gevonden. Hierbij is er een gouden regel, namelijk om prints van verschillende groottes met elkaar te combineren. Een item met een kleine print, zoals luipaardvlekjes, kun je dan matchen met een brede streep. Ook hierbij is het belangrijke zaak om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt en dat de kleuren goed bij elkaar passen (alhoewel de color blocking trend de laatste tijd wel wat hipper wordt).

5. Doe inspiratie op

We hebben allemaal wel eens bepaalde vooroordelen over wat ons wel zou staan en wat ons niet zou staan. Probeer zulke ideeën af en toe aan de kant te schuiven! Tijdens inspiratie op doen via het internet zoals Pinterest kan je er wellicht achter komen dat zulke vooroordelen helemaal niet gegrond zijn. Misschien denk je dat een bepaalde jas helemaal niet bij je zou kunnen staan en vind je hem tijdens inspiratie opdoen toch wel wat leuker dan gedacht. Hierdoor ben je misschien ook sneller geneigd om dingen aan te trekken en dan te oordelen of het staat of niet. Als je niet zo goed bent in inspiratie op doen op het internet kun je altijd nog kijken of een personal shopper niet iets voor jou is. Je zal hulp krijgen bij het kopen van je kleding en in een paar stappen heb je de juiste outfit gevonden!

Welke tips kan jij mij geven voor het combineren van kleding?

Liefs, Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.