5 Tips voor meer plezier in je relatie

Plezier is een belangrijk onderdeel van een gezonde relatie. Plezier in de slaapkamer kan nog belangrijker zijn. ‘Plezier’ hoeft niet meteen wild en gek te zijn (Denk aan bijv toys in de slaapkamer), maar het moet wel wat glimlachen naar boven brengen :). Soms raken koppels zo verstrikt in de routine dat ze vergeten nog langer van zichzelf of van elkaar te genieten. Maar er is niet altijd veel werk of uitgave voor nodig om wat van dit verloren plezier terug te brengen – slechts 5 eenvoudige tips om meer plezier in je relatie met je partner te scheppen!

1. Verander de dingen

De eerste stap om meer plezier terug te brengen is om het door elkaar te gooien en samen nieuwe dingen te doen die je nog niet eerder gedaan hebt. Dit kan van alles zijn, van het uitproberen van een nieuw restaurant tot het uitproberen van een nieuw standje! Alles wat de routine doorbreekt of iets anders aan je relatie toevoegt, kan helpen. Geef je vriendin is een leuke verassing zoals de Satisfyer Pro 2, dan zul je zien wat je ervoor terugkrijgt!

2. Stop er stiekem wat verrassingen in

Iets zo eenvoudig als een klein liefdesbriefje of verrassingsgeschenk aan de auto van je partner hangen, of een van zijn/haar lievelingsartikelen in zijn/haar koffer laten glijden voor hij/zij naar het werk vertrekt, kan een heel eind gaan. Verrast worden met een onverwacht gebaar houdt de opwinding levend en gelukkige herinneringen vers in je geheugen. Herinner je je de oude “cadeautjes onder de boom” traditie op eerste kerstdag? Dit kun je omvormen tot een dagelijkse traditie van liefdesbriefjes en kleine cadeautjes voor je partner.

3. Plan een avondje uit

Het is gemakkelijk om de dagen of weken voorbij te laten vliegen zonder tijd voor elkaar te maken, maar in de drukke wereld van vandaag kan dit vaak gebeuren. De beste manier om ervoor te zorgen dat je tijd voor elkaar maakt is door vooruit te plannen -en iets leuks gepland te hebben! Als je weet dat er een bepaald restaurant is dat jij en je partner al een hele tijd willen proberen, overweeg dan om van tevoren een tafel te reserveren. Of misschien is het tijd om dat bordspel van de plank (of online) te slepen en een ouderwets avondje kaarten of monopoly te organiseren met wat wijn of bier. Heb je kinderen, zorg er dan voor dat er van tevoren voor ze gezorgd wordt en dat ze bij een verantwoordelijke oppas of familielid worden achtergelaten.

4. Goedkope opties

Zelfs als je in staat bent tijd vrij te maken voor een date night, is er soms niet elk weekend een ton geld om uit te geven aan een te duur diner of een voorstelling. Er zijn een paar eenvoudige manieren om dit te omzeilen die niet eens iets kosten! Een dag doorbrengen met een wandeling door een plaatselijke kunstgalerie, openluchtconcert of museum kan net zo leuk en gedenkwaardig zijn als elk ander uitstapje, het vergt alleen een ander tempo. Misschien heeft je partner altijd al eens een yogales willen volgen? Misschien kan hij/zij wel wat inspiratie gebruiken in zijn/haar werkleven? Wat het ook is, dit kan een geweldige bindingservaring vol gelach en glimlachen zijn zonder de bankrekening te breken.

5. Ga creatief aan de slag

Creativiteit kan een heel eind komen als het erom gaat meer plezier en opwinding in je relatie te brengen. Kook een nieuw recept dat vol smaak zit en gebruik alleen huishoudelijke ingrediënten -en kleed je in bijpassende schorten voor extra schattigheid. De sky is the limit, doe een beroep op je innerlijke kind en de inspiratie zal zeker volgen! Herinner je je de tijd van vroeger toen je huisje speelde? Gebruik die vaardigheden!

6. Maak plezier in je slaapkamer

Een van de grootste problemen waar de meeste stellen mee te maken hebben is gebrek aan communicatie, vooral als het om intimiteit gaat. Weet je nog hoe jullie vroeger dingen deden die jullie allebei aan het lachen maakten? Nu is een goed moment voor een koppel-flashback en herinner je een paar van die ‘leuke’ momenten uit jullie verleden. Wat voor grappige spelletjes (of misschien niet zo grappige…) speelden jullie vroeger samen? Misschien kun je in plaats van ‘s avonds voor het slapen gaan, of nadat de kinderen zijn gaan slapen, gewoon een gewone routine door te nemen, proberen er een of twee oude favorieten in te mengen.

7. Geef elkaar massages

Ook al ben je niet de beste in het geven van rugmassages, investeren in wat massageolie van goede kwaliteit en met elkaar oefenen kan een gemakkelijke manier zijn om samen te genieten van wat tijd terwijl je ontspant (en plezier hebt). Ook veel lichaamsdelen kunnen plezier geven als ze een beetje gemasseerd worden – van voeten tot benen en dijen tot bovenlijven! Je partner zachtjes op nieuwe plaatsen aanraken is een andere eenvoudige manier om hem of haar een goed gevoel te geven tijdens het voorspel of gewoon loungend op de bank tv te kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.