About Myself: Zo start ik mijn dag!

Als jonge vrouw wil je goed voor de dag komen. Je verzorgt jezelf goed en gebruikt de juiste producten voor huid en haar. Ook volg je de laatste beauty trends om bij te blijven op dit gebied. Voor mij is het belangrijk om mezelf goed te verzorgen. Ik houd van mezelf en wil dat ook uitstralen naar de buitenwereld. Daar is niets mis mee, toch?

Mijn badritueel in de ochtend

Nadat ik een lekker gezond ontbijt heb genomen, volgt mijn badkamerritueel. Eerst poets ik mijn tanden, bij voorkeur met een tandpasta voor gevoelige tanden. Daarna reinig ik mijn gezicht. Afhankelijk van de tijd die ik heb, gebruik ik ofwel een wattenschijfje met micellair water of een wat uitgebreidere reiniging met bijvoorbeeld een gezichtsreiniger met klei die je even kan laten zitten voordat je het afspoelt. Vervolgens stap ik onder de douche en wordt helemaal wakker onder de lekker warme waterstralen. Zo’n twee keer per week was ik mijn haren met een goede shampoo. Omdat ik regelmatig highlights laat zetten, gebruik ik het liefst een shampoo die zorgt dat mijn gekleurde haar mooi blijft en de kleur behouden blijft, zoals Matrix Biolage Colorlast. En die ruikt nog eens heerlijk ook!
Als je je natte haren gaat borstelen na het wassen, moet je er voor oppassen dat je ze niet beschadigt. Een goede borstel is dan de juiste tool. Met natte haren (overigens ook met droge) gebruik ik graag de Tangle Teezer. Hiermee kom ik goed door mijn haren en kan ik ze ontwarren, zonder schade aan te richten.

Verzorging van mijn gezicht

Het is heel belangrijk om dagelijks een goede dagcrème aan te brengen. Deze maakt dat je huid niet uitdroogt. Aan te raden is een dagcrème met zonbescherming. Afhankelijk van je huidskleur kun je de factor bepalen, van SPF 6 tot 10 voor een medium tot donkere huid en SPF 15 voor een blanke huid is meestal wel voldoende. Maar ga je wat langer in de zon, gebruik dan SPF 30, ook wanneer je een donkere huid hebt. Hiermee voorkom je rimpelvorming door een overmaat aan zonlicht.
Op de dagen dat ik vind dat mijn huid wel wat meer “glowy” mag zijn, gebruik ik een serum onder mijn dagcrème.

Bodycare producten

Tijdens het douchen verdwijnt de natuurlijke vetlaag. Om ervoor te zorgen dat je huid niet droog wordt en gaat schilferen, is het goed om na het douchen je huid te verwennen met een lekker ruikende bodylotion of bodyoil. Zo blijft je huid optimaal gehydrateerd en lekker zacht. Zo een à twee keer in de week een scrubbeurt is ook goed voor een zacht velletje, maar dat doe ik meestal in de avonduren.
Als laatste de deo: deze is er altijd een zonder aluminium.

Make-up

Dan komt de finishing touch, de make-up. Wat de trends van 2021 betreft, mag dit jaar alles. Dus ik doe waar ik zin in heb: soms is dat een natural look en op andere dagen een look met vrolijke zomerse kleuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.