3 Zaken om te overwegen bij de aanschaf van een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken kopen is waarschijnlijk een van de grootste aankopen die je voor je huis doet. Het is natuurlijk spannend maar kan soms ook erg ontmoedigend zijn. Je hebt de beslissing genomen om veel geld uit te geven. Je hebt een visie, maar weet niet zeker hoe je die uit moet voeren. Daarom ga ik je vandaag meerdere tips geven die je kunt gebruiken bij de aankoop van een nieuwe keuken. Lets go!

Dingen om te overwegen

Maak een lijst van wat je wel en niet mooi vindt in je bestaande keuken. Vind je de keuken qua grootte wel goed? Misschien wil je hem opener maken door muren te verwijderen, uit te breiden naar een garage of woonkamer, enz.

Denk na over wie je keuken gebruikt. Is het een gezin met kleine kinderen waar je een veilige ruimte nodig hebt waar ze creatief kunnen zijn en kunnen groeien? Een sociale ruimte waar vrienden en familie samenkomen? Dit kan enorm verschillen per huishouden. Wat je behoeften en ruimte ook zijn, deze 3 tips helpen je de stress wegnemen en zorgen ervoor dat je precies krijgt wat je van je nieuwe keuken verlangt.

1. Budget

Je budget kennen is het eerste en belangrijkste begin van je nieuwe keuken. Weten hoeveel je je kunt veroorloven zal je helpen rationele keuzes te maken. Als je iets ziet waar je echt niet zonder kunt, kun je op andere gebieden in de kosten snijden. Het kiezen van een kant en klare keuken zal altijd goedkoper zijn dan een keuken die je zelf volledig aanpast. Een keuken van Superkeukens hoeft bijvoorbeeld niet veel te kosten, en geeft toch goede kwaliteit!

2. Opbergruimte

De keuken is een van de moeilijkste kamers om georganiseerd te krijgen. Er is zoveel om op te slaan: van droge ingrediënten, verse kruiden, servies, grote pannen tot schoonmaakmateriaal. Terwijl je een praktische en gebruiksvriendelijke keuken maakt, kun je nooit te veel opbergruimte hebben. Open schappen om glazen potten vol gedroogde ingrediënten op te zetten kunnen er stijlvol uitzien en maken ook het boodschappenlijstje gemakkelijker, want je ziet meteen wat bijna op is. Door een ladeblok met meerdere hoeken toe te voegen creëer je gemakkelijke toegang tot bestek en serviesgoed. Voor kinderen houdt dit hen uit de buurt van het hoofdkookgedeelte en bevordert de zelfstandigheid. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, denk hier dus goed over na.

3. Apparaten

Een belangrijk onderdeel van je keuken zijn de diverse keukenapparaten, zoals een oven of een kookplaat. Inductiekookplaten hebben een lange weg afgelegd sinds ze voor het eerst op de markt verschenen. Ze zijn een efficiënte en veilige manier van koken op het aanrecht. Hoewel sommigen nog steeds de voorkeur geven aan de tijdloze gaskookplaten, is dit echt een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Een keuken heeft een oven nodig, maar hoeveel en hoe hoog de specificaties zijn wordt bepaald door persoonlijke voorkeur, budget en ruimte. Als je de gedachte van het schoonmaken van je oven verafschuwt, is een pyrolytische oven een geweldig stukje technologie, een zelfreinigende oven!

Bovenop de basics zijn er zoveel luxe toevoegingen die je kunt maken zoals een prachtige wijnkoeler of een ingebouwd koffiezetapparaat.

Als afsluiting wil ik jullie nog meegeven dat er echt een heel groot aanbod aan verschillende kant en klare keukens is in Nederland. Laat je vooral goed adviseren in de diverse winkels en maak daarna een weloverwogen keuze. Zo ben je uiteindelijk vast gelukkig met jouw investering!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.