Mijn tips voor het kopen van de perfecte BH

Een BH kopen kan heel verwarrend zijn. Er zijn verschillende vragen die vrouwen hebben als het gaat om het vinden van een perfecte BH. De meest voorkomende zijn ‘Hoe kies ik een perfecte BH’ of ‘Wat is mijn juiste BH-maat?’ Maak je geen zorgen! Tegen het einde van deze blog heb je oplossingen voor al je problemen.

De perfecte pasvorm vinden: dames, bedenk dat je BH-maat steeds verandert. Factoren als gewichtstoename, gewichtsverlies, zwangerschap, menstruatie en menopauze zijn enkele redenen waardoor je borstomvang kan veranderen. Mijn advies? Vertrouw niet op je oude maat. Denk er altijd aan je BH-maat op te meten voor je een nieuwe aankoop doet.

Kies het type BH die het beste bij je past

Het is belangrijk je te concentreren op je borstvorm, want die helpt bepalen welke BH geschikt voor je is. Als je bijvoorbeeld een voorgevel hebt met zijwaarts aangezette borsten die voldoende ruimte tussen elkaar hebben, is een beugel-BH het beste voor je. Je borstvorm is de eerste stap naar een perfecte BH maataanduiding. Daarnaast zijn er tientallen type BH’s waaruit je kan kiezen. Informeer je hierover goed. Zo zijn er Push-up BH’s voor vrouwen die wat meer volume willen creëren, en zo kan je een BH voorgevormd kopen om een rondere vorm in je voorgevel te krijgen.

Wat moet ik weten voor ik een BH koop?

Een BH ondersteunt je borsten. Hoewel sommige dames er geen dragen, dragen anderen ze graag, of bijvoorbeeld alleen als ze sporten. Alle BH’s zijn zo gevormd dat ze zowel om je borstkas als om je borsten passen. Hieronder nog enkele kleine tips:

  1. Sommige BH’s hebben de maat small, medium, of large. Beha’s die zo gemaakt zijn, zoals sportbeha’s, passen nauwsluitend maar comfortabel. Een goed passende sportbeha kan pijn in de borsten tijdens het sporten of hardlopen voorkomen.
  2. BH’s hebben zowel een cupmaat als een borstomvang. De cupmaten gaan doorgaans van AA (kleinste) tot K (grootste). Niet alle winkels zullen heel kleine of heel grote maten op voorraad hebben, dus het kan zijn dat je een paar winkels moet bekijken of online winkelen moet winkelen om de maat te vinden die je het beste past.
  3. Jij of een specialist in de winkel kan je opmeten voor de juiste maat BH. Neem de tijd om veel BH’s te passen om de voor jou meest comfortabele maat en stijl te vinden. Het vinden van een goed passende beha is belangrijk om borstongemakken, rugpijn en schouderpijn te voorkomen.

Je BH’s wassen en verzorgen

Je BH’s met de hand wassen is goed te doen. Maar als je van plan bent je BH’s in de wasmachine te wassen, kun je ze het beste voor de duur van de wasbeurt in een waszakje doen, want dat helpt om de draad en de elasticiteit intact te houden. Dit kan bijvoorbeeld samen met je andere lingerie (ik ben zelf fan van Annadiva lingerie, neem daar zeker eens een kijkje!)

Hopelijk heb je nu wat extra kennis voor het vinden van je perfecte BH! Dit is zeker geen one-size-fits-all theorie, want het zal uiteindelijk voor elke vrouw verschillen wat je fijn en mooi vindt. Neem hier dus zeker goed de tijd voor. Je zult zien dat dit uiteindelijk je zelfvertrouwen ten goede komt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.