Advocaten helpen je om gelijk te krijgen

Een goede advocaat vinden kan even wat tijd kosten. De advocaat leert jou inzien welke rechten jij hebt en kan je hierin bijstaan. De vakgebieden van advocaten zijn zeer divers. Als je gaat scheiden is het verstandig een scheidingsadvocaat in te huren. Deze helpt om de scheiding tot een succesvol einde te brengen via de officiële weg. Verder helpen strafrecht advocaten je bij te staan tijdens een verdenking of veroordeling van een misdrijf. Een vreemdelingenadvocaat weet alles op het gebied van visums en immigratie naar Nederland. Een advocaat helpt bij het oplossen van conflicten als deze niet makkelijk zelf meer op zijn te lossen met de tegen partij. Dit zijn voornamelijk conflicten met overheidsinstanties, bedrijven, consumenten, de prive sfeer en met justitie.

Werkwijze van een advocaat

De werkwijze hangt sterk af van het soort recht waarin de advocaat is gespecialiseerd. Er zal meestal eerst een gesprek plaatsvinden. Dit kan soms gratis en vrijblijvend. Soms is zo een adviesgesprek tegen betaling. Dit hangt ook mede af de ingewikkeldheid van de zaak. Ingewikkelde zaken vergen meer tijd en zijn duurder dan eenvoudigere zaken. Als je op politieverhoor komt kun je meestal worden bijgestaan door een advocaat. Deze moet dan worden betaald door jouzelf. Schakel je een advocaat in nadat je bent verdacht van een misdrijf? Dan kan dit meestal op pro deo basis. Dit is inkomsten afhankelijk. De advocaat wordt dan vergoed via rechtsbijstand. Je betaald zelf een inkomsten afhankelijke bijdrage die veel lager ligt dan de kosten op zich.

Scheiden door middel van een advocaat

Scheiden is een heftige gebeurtenis. Je wilt dat alles zo goed mogelijk is geregeld en dat alles vast staat op papier. Denk aan omgangsregelingen, allimentatie en de verdeling van de bezittingen. Je kunt bij een scheiding een goede advocaat in schakelen die gespecialiseerd is in echtscheidingen. Advocaat Eindhoven zal met zijn persoonlijke aanpak bij kunnen staan in dit soort zaken. Scheiden vereist een helder stappenplan voor beide partijen. Uiteindelijk zal de rechter de uitspraak omtrent de scheiding doen. De advocaat dient een schrift in, en verzoekt de rechter om de scheiding definitief te maken.

Familierecht

Een familierecht advocaat houdt zich onder andere bezig met echtscheidingen en ouder en kind erkenning. Ook kan deze advocaat bijstaan bij de verdeling van de erfenis en het testament van een overleden familielid. Verder wordt het gezag over het kind bepaald door middel van een familierecht advocaat. Dit kunnen ouders/verzorgers zijn of externe opvoeders zoals een pleeggezin. De gezaghebber is verplicht het kind te onderhouden en daarvoor te betalen. Dit is zeker tot 18 jaar verplicht. En het volgen van een studie tot 21 jaar. De gezaghebber betaald de kosten voor verzorging en onderhoud van de minderjarige. Verder kan een familierecht advocaat bijstaan in nog veel meer familiezaken.

Strafrecht

Het kan soms raar gaan zonder dat je het zelf door hebt. Met teveel alcohol achter het stuur kruipen en worden gecontroleerd, of teveel dure goederen of verboden goederen onbewust importeren waarbij de douane je aan kan houden met een fikse boete tot 8200 euro als gevolg. Vaak komt dit door onwetendheid of verkeerde informatie. Een advocaat kan helpen bij mensen die slachtoffer zijn en die onbewust iets doen wat niet mag. Je kunt ook zelf worden verdacht van een klein tot groot misdrijf. Een advocaat kan de omstandigheden aan de rechter uitleggen. Vaak zorgt dit voor een seponering van de zaak of enkel een vrijspraak. Soms is er sprake van strafvermindering zoals een voorwaardelijk sepot of een vermindering van het aantal jaren TBS/gevangenisstraf door bijzondere omstandigheden tijdens het misdrijf. De advocaat kan voorkomen dat iemand een strafblad krijgt. Een veroordeling kan ervoor zorgen dat iemand voor een bepaalde beroepsgroep geen VOG meer kan krijgen. Ook dat kan een advocaat soms voorkomen door middel van een sepot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.