Consumenten kopen meubels mede door corona vaker online 

Het aantal consumenten wat hun zwevende tv meubel aan de wand, hun bed of bijvoorbeeld een bijzettafel online koopt groeit. Deze trend past in het algehele beeld van de wijze waarop consumenten hun geld besteden. Voorheen werden voornamelijk cadeaus online gekocht, maar tegenwoordig gaat het ook om kleding, boodschappen en dus meubels. Het gemak van online bestellen is een belangrijke reden om hiervoor te kiezen. Daarnaast vindt niet iedereen het prettig om in deze tijd naar een fysieke winkel te gaan, daar het risico op een besmetting in de winkel relatief groot is. De verwachting is dat deze trend zich ook na de pandemie door zal zetten. 

Online op maat gemaakte meubels kopen

Niet alleen het gemak van online meubels kopen is een reden om hiervoor te kiezen. Ook heb je de mogelijkheid om een meubel op maat te laten produceren. Geef bijvoorbeeld zelf aan in welke kleur het meubelstuk moet worden uitgevoerd, welk formaat deze moet hebben en aan welke kant het open vak in het tv meubel hangend aan de wand moet zitten. Of wat te denken van de mogelijkheid om direct een uitsparing in een televisiemeubel te laten maken voor de kabels? Zo hoef je dit zelf niet meer te doen! 

Corona maakt bezoek aan meubelboulevard onmogelijk 

Traditioneel kiezen veel gezinnen voor een bezoek aan de meubelboulevard in de kerstvakantie. Ze kunnen er relatief goedkoop aankopen doen voor hun interieur. De meubelwinkels bieden hun collectie uit 2021 met een hoge korting aan om ruimte te maken voor de collectie van 2022. Een goed moment om de meubels thuis te vervangen! De harde lockdown waarmee Nederland te kampen heeft maakt dit uitje onmogelijk. Des te meer reden om de meubels online te bestellen. Aangeraden wordt om meubels te kopen bij de kleinere ondernemer, in plaats van bij het grote concern. Naast het feit dat hier vaak meer maatwerk geboden wordt, kunnen de kleinere ondernemers de steun van consumenten goed gebruiken. Dat geldt overigens niet alleen voor de meubelmakers, maar zeker ook voor horecagelegenheden. 

Veel onzekerheid over nieuwe omikron variant 

De invoering van de harde lockdown, voor de tweede keer sinds de uitbraak van het coronavirus, hangt sterk samen met de onzekerheid rond de nieuwe mutatie van het virus. Over de omikron variant weten we inmiddels dat deze veel besmettelijker is dan de delta variant, welke lange tijd dominant was in Nederland. De verwachting is dat de omikron variant die dominante positie al in begin 2022 overneemt. Onder meer in Amsterdam is het aantal besmettingen deze nieuwe mutatie op hoog tempo toegenomen. Ook tonen eerste onderzoeken naar deze mutatie aan dat de vaccins die Nederlanders tot nu toe toegediend hebben gekregen onvoldoende bescherming bieden. Een boosterprik is vereist om goed beschermd te zijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.