Beauty | Ik maak voor het eerst een ooglook | Review Zoeva Naturally yours palette

Het leek mij leuk om eens iets te doen wat ik nog nooit gedaan heb; namelijk een ooglook maken. Iedereen om mij heen weet dat ik echt nooit oogschaduw op heb en ook echt geen benul heb van hoe ik dat moet doen. Ik vind het bij anderen wel altijd erg mooi en er chique uitzien, daarom besloot ik een palette aan te schaffen van een merk waar ik veel leuke recensies over zag en nu ook te koop is in Nederland; het Naturally yours palette van Zoeva. Ook heb ik totaal geen kwasten die ik kan gebruiken voor oogschaduw; misschien ook wel maar geen die ik voorbij zag komen in youtube tutorials of blogs. Daarom besloot ik de MAC 217 aan te schaffen (beetje jammer dat het dus de MAC 217S blijkt te zijn, die schijnt net iets minder fijn te werken). Ik ging aan de slag zocht wat verschillende ooglooks online op en probeerde een ooglook te maken waarmee ik de deur uit durfde te gaan. Ik neem je stap voor stap mee; ik denk dat ik op dit moment net zo benieuwd bent of ik dit echt online ga gooien, maar als je dit leest dan is dat dus wel zo; wees een beetje lief voor me. It’s a first time for everything.

Zoeva Naturally yours palette

k ging voor een palette wat natuurlijke tinten bevatte en waarmee ik een beetje natuurlijke ooglooks zou kunnen maken. Het is allemaal al nieuw, en om nu gelijk rood of pimpelpaars op mijn ogen te smeren zag ik niet echt zitten. Met een beetje hulp in de Douglas besloot ik dit palette mee te nemen. Ik heb zoals een echte beauty blogger dat schijnbaar doet; ook wat swatches gemaakt en voor jullie op beeld vast gelegd (heel eerlijk deed ik dit vooral om te zien hoe de kleuren zouden zijn als ik ze op mijn huid ging smeren met kwastje haha). Toch voelde ik me nu wel echt zoals Vera en Mascha, maar dan wel de slechte variant daarvan.

De bovenste rij van links naar rechts

De onderste rij van links naar rechts

De ooglook stap voor stap

Goed we gaan beginnen! Als eerste breng ik met mijn vingers wat primer op mijn ogen aan, hier gebruik ik de Urban Decay potion primer voor die ik ooit in Parijs gekocht had maar verder nog nooit gebruikt heb. Ik dep dit met mijn vingers over mijn hele ooglid, zoals je misschien al opgevallen is heb ik van die hangende oogleden (hooded eyes) en zal ik nooit zulke ooglooks als bijvoorbeeld Nikkietutorials kunnen doen want het grotendeel van mijn ooglid is gewoon niet zichtbaar (beetje jammer wel).

1: Ik ga de gehele look dus doen met de MAC 217s kwast en het Zoeva Naturally yours palette. Ik begin met de lichtste kleur first love op mijn ooglid aan te brengen.

2: Om ervoor te zorgen dat mijn ogen dus opener lijken en minder “hangend” (ik ken al deze termen niet dus ik ga het echt op de Roos manier vertellen) ga ik niet mijn eigen crease gebruiken (oke sommige termen ken ik wel) maar deze creëren boven de originele crease. Ik doe dit door voorzichtig met de kleur Soft & Sexy een soort V te maken aan de buitenkant van mijn oog en dat uit te “blenden”.

3: Ik pak vervolgens de kleur Pure die is wat lichter en “blend” dit vervolgens over de gemaakte crease wat meer richting de binnenkant van mijn oog.

4: Dan komt er weer een term, we willen namelijk meer diepte (ik rol nu met mijn ogen omdat ik lach en hier echt nul verstand van heb, maar hey ik laat me ook maar wijsmaken wat het internet mij te bieden heeft) en pak daarvoor een donkerdere kleur Lovely monday en ga opnieuw over die V heen en blend dat goed uit. Dit doe ik door een beetje af te wisselen met Soft & Sexy voor een mooie overgang.

5: We gaan nog even verder met diepte creëren en daarvoor tip ik heel voorzichtig in Slow dance & Timeless Chic en ga opnieuw in de hoek aan de slag om het mooi te blenden. Nou deze laatste stappen herhaal je eigenlijk gewoon tot je er genoeg diepte vind en het allemaal mooi in elkaar over gaat.

6: Dan is het soms het geval dat er wat “fall out” (jaja, nog een term) op het ooglid terecht is gekomen. Je kunt er opnieuw wat primer of concealer opsmeren op de hoek zodat het “doek” (want het voelt net alsof ik aan het schilderen ben) weer clean is. Dan pak ik opnieuw First love en breng dat aan op mijn ooglid.

7: Daarna pak ik een combinatie van Casual elegance & Smooth harmony en breng dit aan op mijn ooglid en zorg dat de overgang naar de donkere hoek een beetje subtiel is (voor zover mij dat dus lukt, je schijnt hier een blending queen voor te moeten zijn).

8: Dan ook heel belangrijk, je hebt ook nog een onderkant van je oog dus die moeten we niet vergeten. aangezien ik natuurlijk mijn ogen niet “kleiner” wil laten lijken wil ik aan de binnenkant lichte kleuren en in de hoek naar buiten iets donkerder. Ik begin met Soft & Sexy in het midden tot aan de buitenste kant uit te blenden.

9: Daarna pak ik een nog iets donkerdere tint Lovely monday en blend dat ook weer mooi over in elkaar.

10: Voor de binnenkant pak ik Casual elegance (hey, die hadden we nog niet gebruikt) al vind ik die wel erg gelig/goud en hou ik daar niet heel erg van in mijn make-up dus die mix ik met Pure & First Love.

11: In mijn binnenste ooghoek breng ik mijn highlighter aan die ik ook op de rest van mijn gezicht gebruik NARS Albatross door mijn pink in het product te dippen en dat vervolgens aan te stippen.

12: Een likje mascara hoort hier natuurlijk ook bij (aangezien ik die “hooded” eyes heb is eyeliner niet zo slim want dat maakt je ogen nog kleiner dus die stap sla ik over), ik gebruik de Guerlain Cils d’enfer so volume! mascara. Daar heb ik hier nog een review over geschreven.

TADAAAAAA! Zo de ooglook is af!

Review Naturally yours palette ZOEVA

Ten eerste vind ik de vormgeving van het palette ontzettend mooi, ik vind de namen van de kleuren ook wel grappig en ik merk niet veel “fall-out” dus dat is volgens mij ook erg fijn. De verpakking is wel van karton, dus ik hoop dat dat mooi blijft met de tijd. Het is daardoor wel super licht en heel makkelijk mee te nemen. Daarnaast is het echt super gepigmenteerd en heel makkelijk te blenden (maar hey, dat zegt iemand die dit voor het eerst doet dus heel veel vergelijking heb ik niet). Wil je een natuurlijke ooglook creëren denk ik dat je hier heel veel mee kunt doen.

 

Review MAC 217s 

Wat kan ik hier nou over zeggen, ik zie echt een heleboel recensies dat het penseel minder is dan de originele editie. Daarnaast is het wel dat het nu niet meer van dierenharen wordt gemaakt en dat is natuurlijk weer super goed voor de dieren en de natuur. Ik vond het wel heel makkelijk aan brengen en ook het schoonmaken van de kwast is makkelijk. Ik heb dus ook de hele ooglook met enkel deze kwast gemaakt, en dat vond ik wel bijzonder. Al zou ik misschien wel voor het ooglid een iets minder groot kwastje willen om dat goed te kunnen aanbrengen.

Ik ben super benieuwd wat jullie vinden van mijn experiment, en of jullie dit misschien vaker willen zien! Al vond ik het wel een beetje spannend om zo de straat op te gaan, zelfs mijn mama moest 3 keer kijken of ik het “echt” was.

Liefs,
Rosita Elise

 

7 thoughts on “Beauty | Ik maak voor het eerst een ooglook | Review Zoeva Naturally yours palette

  1. Jeetje, je kunt niet zien dat je dit voor de eerste keer hebt gedaan hoor! Wat een mooie look. Prachtig palette ook, er zitten kleuren in die ik graag gebruik. <3

  2. Is super mooi gelukt!! Veeeel mooier dan die eerdere poging die je me stuurde! Ondanks dat het de nieuwe 217 is, vind ik het wel mooi geblend enzo! Cheapo!

  3. Nou mop eerst van onze kant SORRY, maar ja famkwaal. Hihi maar geen verkensoogies., Ja ge blijft een deel Brabants….
    Maar zoals alle vrouwen van deze kant, natuurtalentje….

    Was weer een toppertje om te lezen…
    Xxxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.