Lifestyle | Hoe is het om een personal trainer te hebben? | Fusetrainingen |

Al een hele tijd ben ik bezig met mijn gewicht, het is een struggle waar denk ik veel mensen en ook veel vrouwen last van hebben (maar ik vooral in mijn beleving dan). Ik vind het ook iets wat ik ontzettend moeilijk vind om over te praten en het er over te hebben met anderen. Er zijn maar een paar vriendinnen waar ik hier goed mee over kan praten, en dan alsnog vind ik dat ontzettend moeilijk en is de drempel hoog. Maar goed afgelopen week kreeg ik de kans om te sporten met een personal trainer en kreeg ik uitleg over voeding. Wie wat waar en wanneer? Dat ga ik je vandaag vertellen.

Fuse Trainingen

Ik had afgesproken met Aron (de broer van mijn vriendinnetje Ilona), hij heeft Fuse Trainingen opgericht en geeft zowel personal training, Cesar therapie & mental coaching. Doordat deze 3 met elkaar gecombineerd worden, is de mogelijkheid op optimaal fit worden (zowel mentaal als fysiek) extra groot. Met het doel om op alle vlakken beter in je vel te gaan zitten en je goed te voelen.

Wie is Aron van den Boom?
Aron is een gediplomeerd oefentherapeut Cesar (dit is specifiek gericht op de houding tijdens fysiotherapie), hij is afgestudeerd in 2013 op de Hogeschool van Utrecht. Daarnaast werkt hij al jaren als personal trainer en oefentherapeut Cesar in meerdere sportcentra. Nadat hij zelf problemen had met zijn gewicht, en door middel van goede voeding en sporten zich beter in zijn vel ging voelen (zowel fysiek als mentaal) maakte hij ook nog een mooie reis naar Nieuw-Zeeland waar hij de inspiratie haalde uit de originele bewoners De Maori. Daarnaast blijft hij zich ontwikkelen op trainings-, voedings- en coachingsgebied en begeleid daarmee mensen naar een gezonde leefstijl.

Wat houdt Fuse Trainingen in?
Zoals ik net al benoemde kun je er terecht voor verschillende dingen, ik kreeg voornamelijk uitleg over de voeding en de personal training kant. Aangezien er natuurlijk een heleboel over verteld kan worden zou ik je echt aanraden mocht je geïnteresseerd zijn gewoon op zijn website te kijken (staat onderaan het artikel) of hem een mailtje te sturen voor een betere uitleg (want zeg eerlijk; ik ben gewoon niet zo goed in dit allemaal uit te leggen, ik blijf natuurlijk Roos).

Presentatie voeding & sporten onder begeleiding

Ik kende Aron natuurlijk al een tijdje aangezien ik hem geregeld zie in het dorp, bij verjaardagen of bij de carnavals optocht; toch vond ik het een beetje spannend om te gaan sporten onder begeleiding van hem. Ik bedoel dat iemand je zo in de gaten gaat houden terwijl je aan het sporten bent is niet iets wat ik dagelijks meemaak of waar ik me super comfortabel bij voel. Toch voelde het al heel snel “normaal”. Ik kreeg eerst een presentatie over voeding waarbij Aron mij ging vertellen wat belangrijk is en hoe je balans kunt vinden hierin, het was veel uitleg wat eigenlijk super logisch is en dat we stiekem allemaal weten dat wanneer je gezonde producten eet, met mate snoept en beweegt dat het beste werkt om je lichaam gezond te krijgen. Toch heb ik nog wel wat nieuwe dingen geleerd, koolhydraten zijn namelijk niet altijd perse slecht, er zitten gewoon teveel koolhydraten in bijna ALLES tegenwoordig.

Wat is je nr. 1 tip op het gebied van gezonde voeding?
Skip the diet, just keep healthy; De term dieet staat eigenlijk voor het tijdelijk aannemen van een ander voedingspatroon, totdat een bepaald doel bereikt is. Het nadeel hiervan is dat je na het behalen van je doel terug valt in oude gewoontes en al snel weer op het oude gewicht. Je denkt zelf dat
het dieet werkt, maar dat je het zelf hebt laten varen. In werkelijkheid is dit gewoon het effect geweest van het dieet. Je moet jouw gedrag aanpassen en maak geen gebruik meer van de term “dieet”. Een dieet kun je niet je leven lang volhouden! Uiteindelijk moet je zelf een goed en gestructureerd voedingspatroon aanleren, waarbij je voor 80-90% gezonde en verantwoorde voeding moeten binnen krijgen! 100% is niet realistisch en bovendien niet nodig!

Nadat we het puntje voeding hadden besproken ging ik warm fietsen, ik kreeg uitleg wat we gingen doen: 3 rondes van 5 oefeningen met 15 herhalingen en na elke ronde mocht ik een kleine minuut rusten. Ik dacht dat doe ik even, maar geloof me het was zwaarder dan ik dacht bij ronde 3. Aron hield rekening met wat ik van te voren had aangegeven, ik heb namelijk een slechte knie en krijg soms met sporten snel last van mijn onderrug. Aron had voor mij de volgende oefeningen bedacht:

Warming up: 5 minuten fietsen
Circuit: 3 rondes van 15 herhalingen

  1. Squat
  2. Trx row
  3. Deadlift
  4. Push ups op stang
  5. Hollow hold

Afsluiten: Tabata boksen

Daarna gingen we nog 4 minuten lang boksen, 20 seconde intensief boksen 10 seconde pauze tot de 4 minuten voorbij waren. Ik vond dit echt fantastisch (ook wij vrouwen houden ervan om onze agressie er uit te gooien). Het was mega intensief en ik had daarna zulke vermoeide spieren dat het ook genoeg was (laten we het maar niet over de spierpijn hebben de volgende dag). Wat mij vooral opviel was dat ik bepaalde oefeningen (want de meeste doe ik regelmatig tijdens de bodypump) niet helemaal perfect uitvoerde waardoor ik dus soms last van mijn rug kreeg. Ik moet er veel meer op gaan letten dat ik zwaar gewicht op de juiste manier op til in plaats van gewoon naar voren te gaan hangen. Ik heb dan ook absoluut geen last gehad van bijvoorbeeld mijn rug van omdat Aron mijn continue corrigeerde en aangaf dat ik het niet verantwoord deed.

Wat is je nr. 1 tip op het gebied van krachttraining?
Back to basic – Het is tijd om de focus weer te verleggen naar de vrije oefeningen en het trainen met losse materialen, waarbij verschillende spiergroepen tegelijk aan het werk worden gezet. Deze functionele krachttraining ligt dicht bij ons natuurlijke bewegingspatroon, die erop gericht is die krachteigenschappen te trainen die mensen in hun sport of in het dagelijks leven nodig hebben. De training begint bij het aanleren van deze vormen van bewegen. Pas als deze bewegingen goed kunnen worden uitgevoerd kun je gewicht toevoegen om kracht en stabiliteit op te bouwen. Je kunt een oefening beter goed doen met 5 kg. dan verkeerd met 100 kg. Niet in de laatste plaats is functionele krachttraining uitdagend en dit motiveert klanten om te blijven bewegen.

Ervaring en kan ik het je aanraden?

Ik vond het echt super leuk, en het is zeker iets waar ik me meer in ga verdiepen. Nu ken ik Aron natuurlijk persoonlijk en was de mogelijkheid om nu even samen te werken er; maar ik ben eerlijk als ik zeg dat mocht je een personal trainer zoeken, dat je aan Aron echt een goede hebt. Het is ook gewoon een super lieve jongen met een hart van goud en hij wil je oprecht helpen. Hij heeft een eigen ruimte waar hij je thuis kan ontvangen en ik kan me niet voorstellen dat je je niet op je gemakt bij hem voelt. Ik had niet verwacht dat ik personal training zo fijn zou vinden, iemand die je aanspoort en zegt dat je nog net even iets langer vol moet houden dan dat je zelf denkt dat je aan kan; en juist omdat die persoon dan zo dichtbij staat doe je het. Je verlegt je grenzen en ik denk dat dat het belangrijkste is wat je tijdens het sporten als doel voor ogen moet hebben.

Wil je in contact komen met Aron?
Dan kun je hem vinden op www.fusetrainingen.nl
Mailen op info@fusetrainingen.nl of bellen op +31 6 41847974.

Liefs,
Rosita Elise

 

2 thoughts on “Lifestyle | Hoe is het om een personal trainer te hebben? | Fusetrainingen |

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.