Beauty | Make-up fouten die we allemaal maken

We zeggen allemaal dat we heel netjes dagelijks onze make-up er afhalen; eerst met make-up reiniger; tonic en dan braaf onze dag/nacht creme. Ook zegt iedere beauty-nerd (voel je je al aangesproken?) dat ze braaf elke week haar kwasten schoonmaakt; en dan heb ik het over zorgvuldig laten drogen en alles er op en er aan. Ook dragen we allemaal wel eens de verkeerde foundation kleur en lopen we er als een Oempaloempa bij (zei ze dat nou echt? JA). Vandaag ga ik jullie daarom de make-up fouten vertellen waar ik mij schuldig aanmaak; en dus stiekem echt beter wil gaan doen. Misschien herken je je er wel in; lees je mee?

Geen primer aanbrengen

Ik vergeet dit dus echt altijd! Dan begin ik heel enthousiast mijn foundation aan te brengen en ineens zie ik dan mijn MAC Prep + prime liggen en denk ik.. oeps? Niet heel tactisch zeker als je een hele dag op pad bent; aangezien een primer ervoor zorgt dat je make-up langer blijft zitten.

De verkeerde foundation kleur

We doen het stiekem allemaal wel eens; te snel kiezen in de winkel en niet goed in het daglicht kijken of de kleur daadwerkelijk bij onze huidskleur past. Ik heb me hier vaak genoeg schuldig aangemaakt. Toen ik 12 was; had echt IEDEREEN gewoon de lichtste kleur op als je heel bleek was; en omdat we ook niet aan afpoederen deden was het sowieso al geen gezicht; maar hey toen voelde we ons allemaal heel mooi.

Teveel foundation

Nog een laag.. en nog een laag.. ondertussen ben je jezelf zo aan het plamuren dat je ook daadwerkelijk echt bijna begint te lijken op een gebakje. Soms heb ik het echt niet door want dan sta ik dus in te donker licht en dan heb ik al teveel foundation op mijn beautyblender gedaan; once you go full in; there is no way back!

Je contour te heftig aanzetten

Ja ik ben hier echt schuldig aan; nu hou ik wel van een heftige contour; ik bedoel liever wel dat je het ziet dan dat het zo subtiel is en je er eigenlijk niets van opmerkt. Maar soms schiet ik ook uit; zeker als ik Benefit Hoola bronzer gebruik; die is eigenlijk niet iets te donker voor mij dus daar moet ik heel voorzichtig mee zijn. Misschien is de Hoola Light toch beter voor mij. Of ik moet me gewoon vaker gaan opmaken bij daglicht ipv de douche met kunstmatig licht (tip van Roos).

Te veel mascara opdoen

Spinnen-poten all the way; je bent iets te enthousiast en dan beginnen je wimpers ineens klonterig en te heftig te worden. Oh men.. en je kunt dan ook niet meer terug.. once again; there is no way back!

Wimpers krullen met mascara op

Hahahaha, ik denk dat bijna iedereen dit vroeger deed. Toen ik namelijk op de middelbare school zat was ten eerste plamuren erg in; oranje was ook niet erg en de spinnenpoten zaten op elk gezicht. Maar die wimper kruller vergaten we ook en dat deden we dan na de mascara waardoor we onze wimpers lekker beschadigde en soms zelfs afbraken. Top idee was dat altijd, ik vergeet nu eerder gewoon überhaupt om de wimper kruller te pakken.

Wenkbrauwen..

Moet ik nog meer zeggen? Ik bedoel ik zet mijn wenkbrauwen soms veel te heftig aan, of ik schiet zo uit dat ze veel te dik geworden zijn.. en dan ga ik dat weer proberen te corrigeren met concealer.. drama.. Maar ook de kleur is zo belangrijk; je moet wel de juiste kleur hebben natuurlijk. Want te donker maakt je gezicht heel hard en te licht klopt ook niet. Ik kan nog uren doorpraten over mijn issues met wenkbrauwen oeps..

Te heftige lipliner

We willen allemaal Kylie Jenner lippen; naja niet allemaal maar je snapt wat ik bedoel. Alleen zijn we daarom soms iets te fanatiek met onze lip-liner om dikkere lippen te creëren, al gebruik ik dit zelf eigenlijk amper; wanneer ik het wel doe mislukt het dus (faal).

Make-up kwasten niet schoonmaken

We zeggen allemaal heel netjes dat we dit wekelijks doen (of vaker); maar ondertussen zijn de kwasten na 3 intensieve maanden gebruiken nog steeds niet schoongemaakt. Wanneer ik dit zo typ; denk ik ook echt; gatver wat ranzig. Misschien een klusje om zo maar eens te gaan doen. Maar heel eerlijk vind ik het gewoon een hele vervelende klus.

Beautyblender niet vervangen

Er staat ongeveer 3 maanden voor een beautyblender; na deze tijd is het verantwoord voor de hygiëne om een nieuwe te kopen, maar heel eerlijk vergeten we dit denk ik allemaal wel eens. Ik heb nu wel in mijn agenda staan sinds wanneer ik hem aan het gebruiken ben; over een maand heb ik weer een nieuwe nodig (tip van Roos).

Slapen met je make-up op

Oef, dit is echt heel slecht voor je huid en wimpers. Je gezicht reinigen is zo belangrijk en ik maak me daar veel te vaak schuldig aan dat ik gewoon ga slapen zonder eerst mijn make-up er af te halen (maar ik denk niet dat ik de enige ben? ik bedoel wie heeft er zin om na een avondje stappen nog zijn make-up af te halen? nou ik niet).

Daarmee sluit ik dit lijstje ook af; dit zijn de fouten waar ik mijzelf de laatste tijd op betrap.. vooral die kwasten.. ik ben maar gelijk even begonnen zojuist om ze schoon te maken haha! Ik ben benieuwd of jij jezelf er in herkend; of dat ik echt de enige ben die eigenlijk gewoon niet zo heel netjes is met zijn make-up.

Welke make-up zonde staat hier nog niet tussen waar jij je wel soms schuldig aan maakt? Of welke van dit rijtje herken jij! Laat het even weten in een reactie.

Liefs,
Rosita Elise

5 thoughts on “Beauty | Make-up fouten die we allemaal maken

 1. Oh slapen met make-up op is voor mij echt de ultieme horror, zelfs na een flinke avond stappen haal ik alles eraf.
  Ik moet wel bekennen dat mijn make-up kwasten vaker gewassen mogen worden en dat ik daar een soort van regelmaat in moet vinden. 🙂
  Liefs,
  Evelien

 2. Ik doe dat allemaal niet hoor ??? Nee ik moet echt m’n kwasten schoonmaken! Misschien vandaag eens doen haha! Ik had vroeger juist te oranje foundation op. Ook geen gezicht. Nu gaat ‘t altijd wel goed met make-up aanbrengen ?

 3. Oeiii ik herken me in heel veel, haha! Vooral die van mijn kwasten te weinig wassen, echt heel erg stiekem.. Teveel foundation doe ik helaas ook wel eens, als het te donker is bijvoorbeeld en dat ziet er niet zo mooi uit haha.

 4. Wat een herkenbaar artikel! Ik heb soms ook de verkeerde foundation kleur te pakken, oeps! Ik ga namelijk regelmatig onder de zonnebank en dan heb ik ineens weer een andere kleur nodig…

 5. Vooral het niet schoonmaken van mijn kwasten en het slapen met make-up op. Ik ben na een werkdag zo lui dat ik meteen op bed plof na het eten, en ja dan haal ik mijn make-up niet af.. heel slecht eigenlijk haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.