beauty | Nieuwe piercing (+VLOG)

Zoals jullie afgelopen week in mijn weekplog konden zien ben ik de sieraden in mijn oren aan het uitbreiden. Vandaag wilde ik jullie er iets meer over vertellen, deed het namelijk pijn? Hoe kwam het tot stand dat ik de piercing hier liet plaatsen en hoe is het nu bijna 1,5 week later? Lees vooral even verder!

Impulsief een piercing plaatsen

Vorige week zaterdag zou ik samen met Samantha (je kent haar wel, veel te mooie foto’s op haar Instagram) een middagje gezellig gaan shoppen in Amersfoort en ondertussen ook nog eens wat leuke foto’s maken voor mijn Instagram. Want ja waar zijn vriendinnen voor die ook met een blog etc bezig zijn (love it). Een paar dagen daarvoor kwam Samantha met het idee om 3e oorgaatjes te gaan laten zetten; we wilde dit allebei al een hele tijd maar het kwam er maar niet van. Dus heel spontaan zouden we dat dus ook gaan doen die zaterdag. Ik denk dat een dag ervoor Samantha ineens zei; hoe tof zou het zijn als we ook een piercing laten zetten. Aangezien ik de laatste tijd meer in het moment wil leven zei ik meteen; JA, dat gaan we doen! Ik wilde dat ook al stiekem een hele tijd maar moest van mijzelf dan eerst bepaalde doelen halen. Aangezien ik vond dat ik daar goed mee bezig was mocht ik deze beloning van mijzelf.

Toen kwam zaterdag ochtend; ik kreeg al (ik was nog aan het werk) app-jes van Samantha dat ze er zoveel zin in had, daarnaast was ze mega zenuwachtig. Ik had nog steeds niet het idee dat we dus ook daadwerkelijk het echt gingen doen, zenuwen had ik daarom ook echt niet (al werd ik wel zenuwachtig van Samantha).

O.K. Coral Amersfoort

We besloten bij een tattoo – piercing shop te gaan die ik kende in Amersfoort. Hier heb ik ook mijn tattoo laten zetten en dat beviel goed, vond er een fijne sfeer hangen en wist dat deze mensen wisten wat ze deden. Samantha vond het ook prima. Voor de 3e oorgaatjes betaalde we €30,00 (voor beide kanten) en voor de piercing die we gingen laten zetten €40,00.

Helix piercing

We lieten dus een piercing aan de zijkant van onze oor zetten (in het midden), dit vonden wij een toffe plek. Het wordt een helix genoemd. Aangezien dit dus gepierced (is dit goed Nederlands Evelyn?) moet worden komt er een hele grote naald aan te pas. Wel een dingetje voor mensen die bang zijn voor naalden, ik heb daar gelukkig geen last van. Het gaat door je kraakbeen heen en dat schijnt veel pijnlijker te zijn (ik kan je zeggen; dat doet het ook echt). Tip: zorg dat je goed eet van te voren, dat helpt (zeker bij mensen die snel flauw vallen).

De verzorging
De verzorging is ook anders en het kost meer tijd om te helen (wel 3 – 6 maanden). Bij 3e oorgaatjes mag je na 6 weken de oorbel al vervangen, bij de helix is dat dus wel even een ander verhaal. Je moet de piercing goed verzorgen; 2x per dag goed de korstjes weghalen met een wattenstaafje en afgekookt water, spoelen met afgekookt water met zeezout (zonder jodium) erin en ook onder de douche goed spoelen. Maar hey wie mooi wilt zijn moet pijn lijden!

Het zetten van de helix
Hoe die precies gezet wordt zie je in de video hieronder. Bij mij ging de piercing een beetje bloeden met het zetten, de dagen erna bleef ik nog steeds af en toe bloed verliezen en had ik dus veel korstjes achter en aan de voorkant van mijn piercing zitten. Er op slapen is dan ook uit den boze en dat vond ik wel echt een uitdaging, maar nu anderhalve week later vind ik de piercing al bijna niet meer gevoelig en kan ik er voorzichtig aanzitten.

Ik ben er dus echt super blij mee, ik hou van impulsieve acties en dit was er ook echt één. In de toekomst vind ik de stap om een piercing te zetten dus ook echt veel kleiner, de pijn is echt enkel tijdens het zetten en daarna is het gevoelig en moet je er even op letten dat je er niet op ligt en niet teveel aanzit.

Toestemming vragen bij 18-
Ben je onder de 18? Vraag dan altijd toestemming van je ouders als je ook een piercing wilt laten zetten (je moet ook formulieren invullen en als je geen 18 bent heb je zelfs toestemming nodig). Denk er ook wel even over na of je dit wel echt wilt, ik bedoel het is wel iets wat in je lichaam wordt gezet. Ik had er natuurlijk al veel vaker over nagedacht, maar dat het nu echt ging gebeuren was gewoon heel impulsief.

Hier is de vlog die Samantha er van gemaakt heeft; volg zeker haar Youtube kanaal voor veel meer leuke video’s.

Heb jij ook een piercing? En zo ja waar? Let me know! Ik ben nieuwsgierig en wie weet haal ik er inspiratie uit!

Liefs,

Rosita Elise

2 thoughts on “beauty | Nieuwe piercing (+VLOG)

  1. Oeh heel leuk! Ik heb een industrial piercing gehad, dat is zo’n staafje wat door 2 plekken in je oor gaat (2x zoveel pijn….) Maar inmiddels heb ik de bovenste eruit gehaald en nu is het eigenlijk een helix. Ook spontaan laten zitten in Amsterdam met een vriendin maar nog steeds heel blij mee 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.